Vujo napokon do prve pobjede, Mandić postigao pet golova

Sedma sreća za "demagoga" Vuju. Gorka je pobjeda, opet smo imali crnu rupu i momčad se ugasila, ali sreća nas je pomazila, rekao je Veselin Vujović nakon pobjede Zagreba nad Elverumom 30-27 uz pet golova Davida Mandića, za koga je "demagog" među trenerima rekao da (ne)zna igrati obranu 5:1 i da ga mora naučiti.

Točno dva mjeseca trebala su Veselinu Vujoviću da iz sedmog pokušaja dođe do prve pobjede sa Zagrebom u rukometnoj Ligi prvaka. Protiv najslabijega protivnika u skupini, norveškog Elveruma, zagrebaši su pred svega nekoliko stotina gledatelja u Areni pobijedili 30-27 (16-13).

Derbi začelja skupine A protekao je u izjednačenoj igri u prvom poluvremenu, tijekom kojega su gosti nekoliko puta imali dva gola prednosti, a domaćini do odmora ipak uhvatili lijepih 16-13.

Ako su malobrojni navijači mislili da će "plinari" napokon proigrati u nastavku i da pobjeda neće dolaziti u pitanje, prevarili su se. Jer Elverum je od četiri gola minusa (20-16) sredinom drugog dijela napravili seriju 7-1 i poveli 23-21.

Prednost se ipak malo-pomalo topila i Zagreb je u samoj završnici okrenuo protivnika i s tri gola prednosti dočekao kraj utakmice. Najbolji kod pobjedničkog sastava bio je Damir Bičanić s osam golova, David Mandić dodao je pet, a Zlatko Horvat četiri gola. Kod Elveruma je Sigvaldi Bjorn Gudjonsson zabio najviše, sedam. Radivoje Ristanović imao je osam golova kod zagrebaša, Matej Ašanin dvije, a Thorsten Fries na drugoj strani sedam.

 
index Instagram400x230 youtube