Trener najtrofejnijeg rukometnog kluba u BiH: “Zajahali” smo na dobrom valu i materijalizirali to u Gračanici

Šest kola do kraja natjecanja u rukometnoj Premijer ligi samo teorija može ljubuškom Izviđaču odnijeti obranu titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Skauti su bez poraza u prvenstvu već 14 kola (13 pobjeda i jedan remi). Sve derbi utakmice u prvenstvu su riješili u svoju korist, a jedini poraz upisali od Leotara u Trebinju još 8. studenog (25:24), dok su još bili u jakom ritmu odigravanja utakmica na domaćem i europskom frontu. Šest kola do kraja imaju po četiri pobjede više u odnosu na svoje glavne konkurente Borac i Gračanicu koji u drugom dijelu nisu pokazali da su dorasli utrci sa jedinim klubom u BiH koji u kontinuitetu proizvodi nove izvrsne mlade rukometaše.

Prethodnog vikenda su savladali Gračanicu sa 34:32.

- Kolektivno smo stvarno odigrali odličnu utakmicu, bili smo spremni psihički i fizički, pogotovo poslije teškog putovanja u Banjaluku. Igrači su stvarno bili na visini zadatka, od prvog do zadnjeg. Bili smo pravi kao tim, pokazali da možemo igrati sa svima doma i vani, zasluženo smo osvojili bodove. Čestitao bih ekipi, ponosan sam na način na koji smo odigrali, komentirao je ovaj nastup trener Toni Čolina.

Briljirao je Ivano Pavlović.

- Imao je 12 golova, bilo je tu uspona i padova, ali pokazao je da može napraviti veliku razliku na terenu. Uopće me to ne čudi, ni iznenađuje.

Pavlović je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača lige, a ove je još napredovao.

- Prošle sezone je bio najbolji igrač u malo drukčijoj ulozi, igrao je malo više i obranu, malo više desnog beka i bio realizator. Sad puno više igra za ekipu, puno više osjeća moment utakmice, kontrolira stvari na terenu, a to je uloga koju bi trebao imati. Sve više opravdava tu ulogu i pokazuje da može kontrolirati utakmicu, kazao je Čolina.

Izviđač je imao sedam pobjeda u proljetnom dijelu sezone, dok su konkurenti padali, pa je to skoro riješilo prvenstvo.

- Imali smo psihološku pauzu jer smo bili preintenzivni u prvoj polusezoni. Imali smo dobru pripremu, više vremena za uigravanje, dobro su nam došle pripreme u Makarskoj i Labinu. Onda smo “zajahali” na dobrom valu i materijalizirali to u Gračanici. To je bio cilj - da poslije Gračanice budemo ispred njih. Imali smo izazove zbog ozlijeđenih igrača, ali smo dobili druge koji su dali ruke kako bi sve to prevazišli.

U sljedećih šest kola im trebaju samo dvije pobjede, a igrat će ipak sa nominalno lakšim protivnicima, Čapljinom, Slogom i Konjuhom kući te Krivajom, Goraždem i Slobodom u gostima.

- Imamo sad Čapljinu pa idemo jednu po jednu, probat ćemo biti maksimalni i uživati u ovom koliko god možemo, zaključio je Toni Čolina.

Velika stvar bi bila zadržati Pavlovića

Ivano Pavlović ima ugovor sa Izviđačem do ljeta 2026. godine, ali on je očito sazrio za puno jače natjecanje.

- S obzirom kako igra sigurno da se mnogi raspituju, ali vidjet ćemo. Imamo i Milana Vukšića, neke igrače na posudbi, momke koji su 2006. godište. Imamo broj, a kvaliteta će doći vremenom. Sigurno da će eventualni nedostatak Pavlovića biti velika odgovornost tko god da nam dođe, ali opet mi smo ekipa i kako smo prolazili kroz svaki izostanak, prodaju igrača ili ozljedu, tako smo se izdigli svaki put. Uprava dirigira ambicije kluba. Ako mi uspijemo zadržati Pavlovića, onda je to velika stvar za Izviđač i bh. rukomet, izjavio je Čolina.

 

 
index Instagram400x230 youtube