Matej Mandić i društvo sutra protiv Austrije kreću u lov na Olimpijske igre

Hrvatska rukometna reprezentacija odradila je pet treninga u kombiniranom sastavu, a neće biti kompletni sve do dolaska u Njemačku gdje ih čeka kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre na koje izbornik Dagur Sigurdsson vodi 21 igrača čiji popis donosimo u nastavku:

- Još uvijek je sve gore-dolje, neki igrači su došli tek u ponedjeljak, moramo im dati odmor. Čekaju nas tri utakmice u četiri dana, svi igrači nam trebaju svježi, a neki su igrali za vikend i putovali ovdje - započeo je izbornik Sigurdsson, koji je dodao...

- U momčadi vlada dobra atmosfera i prijateljstvo, To je vrlo pozitivno, svi žele igrati. Imamo priliku ići na Olimpijske igre, čeka nas i Svjetsko prvenstvo, svi su nam igrači potrebni, ovo će biti dugo putovanje. Nadam se da će svi biti spremni, ne znam tko će igrati pet, a tko 180 minuta, ali moramo biti zajedno.

Podsjetimo, Hrvatska na putu do Pariza mora biti među prva dva u grupi s Austrijom, Njemačkom i Alžirom. Prvi su na redu Austrijanci, 14. ožujka u 20.15 sati. Nakon toga slijedi dan predaha pa 16. ožujka u 14.30 sati susret protiv domaćina Njemačke. Posljednji nastup Hrvatska ima 17. ožujka u 16.45 sati s Alžirom. Sa Šireg su popisa otpali još Dino Slavić, David Mandić, Ivan Šnajder, Fran Mileta, Luka Stepančić, Luka Moslavac, Ante Ivanković, Josip Šarac, Matej Hrstić, Patrik Martinović i Marko Kopljar, Tomislav Kušan i Ivano Pavlović.

- Idemo s 21 igračem zbog ozljeda, moramo imati pričuvu. Nadam se da će sve biti dobro, imamo još jedan trening i onda idemo u Hannover. Moram suditi reprezentativce po jako kratkom vremenu, naravno, gledao sam i Euro, nemam ništa protiv igrača, ali birat ću ih prema mome sudu za ovaj turnir. To neće imati utjecaj za buduće turnire - zaključio je izbornik.

Popis reprezentativaca za kvalifikacije za OI:

1. Dominik Kuzmanović, Rk Nexe
2. Matej Mandić, Rk Zagreb
3. Kristian Pilipović, Kadetten Schaffhausen
4. Marin Jelinić, Otp Bank Pick Szeged
5. Lovro Mihić, Spr Wisla Plock
6. Filip Glavaš, Rk Zagreb
7. Mario Šoštarić, Otp Bank Pick Szeged
8. Domagoj Duvnjak, Thw Kiel
9. Igor Karačić, Industria Kilece
10. Luka Cindrić, Cs Dinamo Bukuresti
11. Filip Vistorop, Hbw Ballingen-Weilstetten
12. Zvonimir Srna, Rk Zagreb
13. Tin Lučin, Spr Wisla Plock
14. Jakov Gojun, Rk Zagreb
15. Marko Mamić, Sc Dhfk Leipzig
16. Ivan Martinović, Mt Melsungen
17. Mateo Maraš, Tatabanya Kkft
18. Luka Lovre Klarica, Rk Zagreb
19. Marin Šipić, Hc Kriens- Luzern
20. Veron Načinović, Montpellier Hb
21. Nikola Grahovac, Hbw Ballingen-Weilstetten

 
index Instagram400x230 youtube