Kad pada odluka, postoje samo Skauti

Rukometaši ljubuškog Izviđača su u derbi utakmici rukometne Premijer lige sigurno savladali Borac na gostovanju u Banjaluci (34:27) i tako u derbiju prvenstva upisali ključne bodove na putu obrane naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

Skauti sad uz utakmicu manje imaju čak 6 bodova viška u odnosu na Borac i teško je vjerovati da ih netko može ugroziti do kraja u Premijer ligi. Toni Čolina je u razgovoru za Dnevni list i poslije prvog dijela prvenstva govorio kako svi u toj fazi igraju dobro, ali da odluka pada u drugom dijelu natjecanja. Izviđač je jako brzo u drugom dijelu napravio veliko rastojanje spram glavnih konkurenata, Borca i Gračanice koja je bez pobjede u nastavku Premijer lige.

Ovo je bila peta pobjeda vezana pobjeda Izviđača protiv Borca u kojoj je još jednom svoj izniman potencijal pokazao Ivano Pavlović sa 10 golova.

 – Bilo je dobro, bili smo maksimalno motivirani i znali smo značaj utakmice Kad je to tako, onda ide lakše nego što netko misli. Bili smo stvarno odlični u obrani sa Harisom Suljevićem na golu, dok je u napadu Ivano Pavlović stvarno bio fantazija, Diano Ćeško također, ma stvarno svi. Sad nam je odmoriti i čekati sljedeće četiri utakmice u kojima će se dosta odlučivati, rekao je Toni Čolina.

Haris Suljević je imao 11 obrana u redovima Izviđača, dok je na drugoj strani najbolji bio Nedim Hadžić sa 8 golova. Nebojša Grahovac je zaustavio 7 udaraca.

Negativna stvar ove sezone su ozljede koje prate Skaute, i to igrača iz prve sedmorke. Poslije Milana Vukšića, Mihaela Bebeka i Edvina Dželilovića na utakmici u Banjaluci im je brige donijela ozljeda Diana Ćeške.

 – Ćeško je osjetio je koljeno, ali nije ništa strašno po prvim pokazateljima, kaže Čolina.

Sljedećeg vikenda se ne igra prvenstvo BiH jer je na rasporedu EHF tjedan u kojem bh. A tim međutim neće imati provjeru. Klubovima ostaje više prostora da se pripreme za domaća natjecanja. Izviđač i Borac će se pripremati za novi međusobni okršaj 20. ožujka kad igraju u Ljubuškom u okviru četvrtfinala Kupa BiH.

 – Slijedi nam najbitniji period. Prvo se trebamo dobro odmoriti pa idemo dalje. Slijede nam važne utakmice u Kupu, ali i ključne u prvenstvu jer dočekujemo Leotar, a gostujemo Gračanici, rekao je Toni Čolina.

Smajlagić: Sputava nas imperativ moranja

Trener Borca Irfan Smajlagić je doveden da vrati titulu u Banjaluku, a jednako tako je i sklapao momčad koja ima i nekoliko internacionalaca.

 – Očito još nismo na tom nivou da možemo ispoštovati taktičku disciplinu. Energetski mislim da možemo parirati, ali vjerujem da je problem mentalna snaga, kreacija…Taj imperativ da moramo sputava igrače koji odigraju ispod svog nivoa. Nemamo opuštenost koja je potrebna u sportu na način da ne razmišljamo o posljedicama. To nas je sputavalo, rekao je Smajlagić za mondo.ba i čestitao Izviđaču na zasluženoj pobjedi. Er.B.

 
index Instagram400x230 youtube