Osam obrana Ante Grbavca u teškom porazu Zagreba u Kielu

U posljednjem kolu grupne faze Machineseeker EHF Lige prvaka, rukometaši Zagreba su poraženi u njemačkom Kielu. Domaćin je na kraju slavio 33:22 uz devet pogodaka švedskog krila Niclasa Ekberga.

Nije ova utakmica imala veliki rezultatski značaj za Zagrebaše koji su velikim slavljem protiv francuskog PSG-a u prošlom kolu u ispunjenoj zagrebačkoj Areni osigurali prolazak u sljedeću fazu natjecanja, te je trener Andrija Nikolić, u svijetlu nadolazeće reprezentative stanke a obzirom da se nose s manjim problemima, u Zagrebu odlučio ostaviti neke ključne igrače – Zvonimira Srnu, Luku Lovru Klaricu i Jakova Gojuna. I bez njih u sastavu 'Lavovi' su većim dijelom susreta kvalitetno parirali domaćinu.

Ipak, nije počelo dobro. Kiel je otvorio sa 9:2, međutim Nikolić i njegova momčad dobro reagiraju i do poluvremena stižu do samo 17:15. U drugom dijelu ponovno je koban početak kada domaćini serijom 7:0 bježe na 24:15 i rješavaju pitanje pobjednika u ovom susretu. Do kraja 33:22 uz po četiri pogotka Timura Dibirova, Davora Ćavara i Patryka Walczaka.

Što se konačnog raspleta situacije tiče, Zagrebaši će morati pričekati do sutra kada se igraju posljednje utakmice grupne faze, i kada će saznati na koga idu u 'osmini-finala' elitnog europskog klupskog natjecanja.

Sada je na rasporedu reprezentativna stanka. Prva sljedeća utakmica Zagreba na rasporedu je 23. ovog mjeseca u sklopu novog kola Paket 24 Premijer lige kada im u goste stiže Poreč.

Kiel – Zagreb 33:22 (17:15)

Kiel: Mrkva 10 obrana, Bierfreund 3 obrane; Bilyk 7, Dahmke, Duvnjak 2, Ehrig 1, Ekberg 9, Gurbindo, Johansson 1, Landin 2, Overby 1, Pekeler 3, Reinkind 1, Wallinius 2, Weinhold 3, Wiencek 1. Trener Filip Jicha.

Zagreb: Grbavac 8 obrana, Panjta 4 obrane, Mandić; Ćavar 4, Čupić 2, Dibirov 4, Faljić 1, Franković, Glavaš 2, Kavčič, Klis, Kos 2, Molc, Sirotić 1, Suholežnik 2, Walczak 4. Trener Andrija Nikolić.

'Zaslužena pobjeda Kiela naravno danas ovdje. Ostaje žal što tempo s kraja prvog dijela nismo uspijeli prenijeti na drugi. Jednostavno smo previše griješili i Kiel je to znao iskoristiti. Nedostajali su nam ključni igrači i jednostavno, uzimajući to u obzir, ne mogu biti nezadovoljan', zaključio je trener Andrija Nikolić.

'Prije svega mislim da smo odigrali odlično prvo poluvrijeme nakon tog početnog grča. Obrana 5-1 s Timurom je funkcionirala super i uspijeli smo se vratiti u susret. U drugom poluvremenu smo nažalost opet slabo ušli, i nažalost po nas nismo se uspijeli vratiti', rekao je nakon susreta Davor Ćavar.

 
index Instagram400x230 youtube