Lovrić: Obećavam ljudima koji prate rukomet da nas nitko neće moći prepoznati kada iziđemo na teren

Natjecanje u Premijer ligi za rukometašice nastavlja se 10. veljače 2024. godine kada rukometašice Izviđača gostuju u Hadžićima.

„Skautice“ u nastavak sezone ulaze s novim trenerom. Na užarenu klupu rukometašica iz Ljubuškog sjeo je novi/stari trener Ivan (Gigo) Lovrić.

U Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški vrijedno se radi svaki dan u sklopu priprema za nastavak prvenstva.

Želeći doznati kako teku pripreme, ima li novosti u ekipi i kakva su očekivanja u nastavku prvenstva u programu Radija Ljubuški ugostili smo trenera Ivana Gigu Lovrića.

Lovrić na početku razgovora naglašava kako poziv da se vrati na klupu Izviđača nije mogao odbiti jer Izviđač najviše voli, cijeni i poštuje jer je tu proživio svoje najljepše trenutke u trenerskoj karijeri iako je svjestan da ga čeka jako težak posao jer je ekipa Izviđača na posljednjem mjestu ljestvice.

Dodaje da svakodnevno prati rukometna događanja posebno žensku Premijer ligu BiH uz koju je najuže vezan, a posebno utakmice rukometašica Izviđača.

Odgovarajući na pitanje kakvo je stanje zatekao u ekipi Lovrić kaže:

„Najteže mi je vidjeti da se curama izgubio neki sjaj u očima. Pretrpjeli su previše poraza te vidim da su izgubile volju i želju za borbom i najteži moment će mi biti psihološki vratiti ekipu. Morat ću uvjeriti djevojke da su bolje od onog što pokazuje mjesto na ljestvici i da one mogu puno bolje. Nije to toliko loša ekipa kako pokazuje prvenstvena ljestvica. Dakle, prvi moj cilj je ekipu podići psihološki, a drugi da se ubrza igra, da budemo jači na lopti i igru obrane podignemo na veću razinu. Malo mi je žao što me iz kluba nisu zvali nešto ranije jer bi u tom slučaju imao više vremena pripremiti ekipu“, naglašava Lovrić.

Kada su u pitanju pojačanja Lovrić ističe da se vode određeni razgovori s nekim igračicama i vjeruje da će ti razgovori uspješno završiti.

„Uspio sam nagovoriti neke igračice da nam dođu pomoći. Još je to u fazi realizacije, međutim postigli smo određene dogovore, sređujemo papirologiju i kada sve bude završeno obavijestit ćemo javnost. O imenima ne bih govorio dok sve ne bude gotovo. Uglavnom u drugi dio prvenstva ući ćemo jači i drugačiji, a ja sam iz treninga u trening sve zadovoljniji i optimističniji Ono što mogu obećati ljudima koji prate rukomet u Ljubuškom, ali i cijeloj BiH, je to da nas nitko neće moći prepoznati kada iziđemo na teren“, obećava novi trener Ljubušanki.

Zanimljivo je da ove godine, nakon 18 redovnih kola, prvih pet ekipa ide u Ligu za prvaka, a ekipe od 6. do 10. mjesta u Ligu za ostanak.

Društvo najboljih napuštaju dvije ekipe, a ulaze prvaci entitestkih liga.

To je možda dodatna prednost „Skautica“ da s obzirom na lošu poziciju na ljestvici izbore ostanak u ligi.

„Taj dodatni play-out će nam donijeti četiri dodatne utakmice, četiri šanse. Međutim, bit će vrlo važno s koje ćemo poziciji startati u play-out jer domaćin će biti onaj tko bude bolje plasiran, a igrat će se samo jedna međusobna utakmica. Dakle, domaćinstvo će određivati bolji plasman na ljestvici. Ipak, mislim da uz ova pojačanja, koja će nam vjerojatno doći, imamo realne šanse izboriti ostanak u ligi, iako će biti teško“, optimističan je Lovrić.

Na kraju razgovora obećao je da će u prvoj utakmici u Hadžićima, bez obzira što se radi o vrhunskoj ekipi koja je trenutno treća na prvenstvenoj ljestvici, igračice Izviđača „vrlo skupo prodati kožu“.

 

Poslijednja izmjena danaUtorak, 30 Siječanj 2024 13:56
 
index Instagram400x230 youtube