Čolina: Ponosan sam na svoje igrače, svi su puno dobili s ovim

Ljubuški Izviđač je u utakmici 4. kola skupine G Europske lige imao možda svoje najbolje predstavljanje dosad u ovom natjecanju, iako su i ovoga puta izgubili od francuskog Chamberyja sa 34:30.

Skauti su međutim bili egal dobrim dijelom utakmice pa je domaćin tek u završnici slomio otpor ekipe trenera Tonija Čoline koji ističe kako njegovi rukometaši konačno više nisu impresionirani ovom razinom natjecanja.

 – Svi znamo kako smo izgledali u Bukureštu, malo nam je impresija spala nakon nekog vremena i igrali smo rukomet, kaže Čolina poslije utakmice sa Francuzima.

Chambery je prvo poluvrijeme dobio sa 16:13, ali je Izviđač u 36. minuti okrenuo prednost u svoju korist na 19:18 i bili su potpuno u egalu do 53. minute kad je domaćin vodio sa 28:27.

 – S obzirom da smo putovali autobusom i ostali bez Mihaela Bebeka nakon prošle utakmice, ovo je bila fantastična predstava naših igrača. Odigrali smo kao ekipa. Pokušali smo njihove mane donijeti u prvi plan i uspjeli smo. U prvom poluvremenu je bio raspoložen Harun Hodžić i mi smo imali nekoliko tehničkih grešaka. To je dovelo do toga da gubimo tri razlike na poluvremenu, komentirao je Čolina.

Najučinkovitiji kod Skauta je bio Edvin Dželilović sa 8 pogodaka, Ivano Pavlović je dodao 6, dok je Diano Ćeško pogađao 5 puta. Aldin Alihodžić je imao 7 obrana. Kod pobjedničke ekipe je Benjamin Richert postigao 7 pogodaka. Reprezentativac BiH Harun Hodžić je na vratima Chamberyja imao 9 obrana u prvom poluvremenu.

 – U drugom poluvremenu smo imali veći motiv i energiju. Imali smo dvije prilike da u zadnjih 5 minuta okrenemo utakmicu u svoju korist, ali nažalost nismo izdržali do kraja. Ali svakako sam ponosan na svoje igrače, ovo je sigurno put i na kraju razlog zbog kojeg igramo Europa ligu. Mislim da je svaki igrač puno dobio ovim iskustvom, ipak igraš odličan meč u gostima protiv francuskog Chamberyja. To nije mala stvar i čestitam svojim igračima na tome, zaključio je Toni Čolina.

Najskuplja ekipa EL stiže u Ljubuški

Izviđač za vikend neće igrati utakmicu Premijer lige s Krivajom koja je odgođena za 19. prosinca, što znači da će imati više vremena za odmor i pripremu posljednje domaće utakmice u Europskoj ligi protiv Dinama iz Bukurešta sljedećeg utorka (18.45 sati).

 – Očekujemo da ćemo imati odličnu predstavu. Dolazi nam najskuplja ekipa Europa lige, a mi želimo popraviti dojam iz prve utakmice. Sigurno neće biti lako, ali mislim da nećemo biti impresionirani kao u prvoj utakmici u Bukureštu, izjavio je Čolina.

Mathe: Čestitke Izviđaču, uložili su puno želje i hrabrosti

Chambery se sa tri vezane pobjede, od čega su dvije protiv naše ekipe, vratio na uspješan kolosijek. Njihova nada je da još uvijek mogu izboriti plasman u nastavak natjecanja.

 – Prvo bih čestitao ekipi Izviđača. Ponosan sam na ovu drugu pobjedu u Europskoj ligi. Nismo mislili da će biti lako pobijediti, jer smo prvi put lako pobijedili. Vratili smo se kući nakon tri vezana gostovanja. Morali smo se oporaviti i biti spremni za ovaj meč prije važne utakmice protiv Toulousea. Igrači Izviđača su uložili puno želje i hrabrosti, ali smo izdržali. Pobjeda je osigurana i to je najvažnije, izjavio je trener Chamberyja Erick Mathe, dok je Queido Traore dodao:

 – Podigli su nivo igre u odnosu na prvu utakmicu. Htjeli smo pobijediti i napravili smo to, a publika nam je pomogla.

SKUPINA G

1. Fucshe        4          4          0          0          18        8

2. Dinamo       4          2          0          2          31        4

3. Chambery   4          2          0          2          8          4

4. Izviđač        4          0          0          4          -57       0

1. kolo

Fuchse – Chambery    24:22

Dinamo – Izviđač       52:24

2. kolo

Izviđač – Fuchse        22:34

Chambery – Dinamo  21:28

3. kolo

Fuchse – Dinamo       33:30

Izviđač – Chambery   27:40

4. kolo

Chambery – Izviđač   34:30

Dinamo – Fuchse       32:33

5. kolo (28. 11.)

Izviđač – Dinamo       18.45

Chambery – Fuchse    18.45

Piše: Ersan Bijedić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 
index Instagram400x230 youtube