Dubičanin koji se kalio u Ljubuškom: ‘Ne bojim se potegnuti. Golovi? To mi tako dođe‘

Kakva tri gola u finišu. Kad opališ s distance, a Niklas Landin se ne pomakne, to je vrhunsko majstorstvo.

Miloš Kos (21) je odigrao je ključnu rolu u realizatorskom smislu u finišu utakmice i ta rola dovela je Zagreb do super vrijednog boda. Mladi igrač je pokazao svjetski klasu začinjenu posljednjim potezom koji je slomio Landina, koji je bio prebrz i za iskusnog Henrika Mollgaarda.

Velika su očekivanja od Kosa nakon što se prošle sezone u finišu najavio kao velika snaga Zagreba. No pri tom se često zaboravlja da se radi o mladom igraču koji je lani samo jednom bio u igri u Ligi prvaka u utakmici s Wislom, kojem je ovo prva sezone u Ligi prvaka u pravom smislu riječi.

E pa sad, stavite da je s druge strane Mikkel Hansen, pa ćete dobiti pravu sliku i usporedbu svega. Kos ne može biti uvijek odličan, ali ima za to potencijal i nastavi li onako kako izgleda u zadnje dvije utakmice protiv Kolstada i Aalborga, bit će to svjetska top klasa. Taj dečko na početku sezone nije igrao obranu, samo napad, sada igra sve, sada je spreman prihvatiti ulogu igrača koji odlučuje, a to nisu uobičajene stvari.

Bili ste sjajni protiv Aalborga?

- Bilo je dobro, iako nismo dobro otvorili utakmicu, radili smo dosta tehničkih, Landin je dosta obranio, a to je najgore što se može napraviti protiv Aalborga. Čim smo digli realizaciju, smanjili pogreške utakmica se vratila u egal.

Nije vam bilo lako?

- Nikad neću i ne komentiram suđenje, jer to jednostavno nije moj posao, ali je činjenica da smo se mnogu puta vraćali, da smo sve uspjeli, a da nije lako igrati s igračem manje protiv ovakvog protivnika. No pokazali smo karakter, veliku borbenost, zato nas je Arena ponijela do ovakvog rezultata.

Je li bod OK?

- Nama je svaki bod OK, posebno protiv favorita, a Aalborg je to bio. Imali smo 29:27, imali smo šansu dovršiti, ali je Landin ponešto obranio zicera, pa smo mi napravili neke greške i na kraju smo se morali spašavati.

Kako ste izvukli tri fenomenalna gola na kraju?

- A to stvarno ne znam, to tako dođe u igri. Nemam strah iskoristiti priliku. Zadnji time out smo dogovorili da idemo na Srnu, ako on ne može da ide do mene. Tako je i bilo, šut je bio OK i Landin je pao. Bilo bi šteta da nismo uspjeli, jer smo to apsolutno zaslužili pristupom utakmici, čak i kada nam nije išlo u nekim trenucima.

Igrate i obranu i napad, na početku sezone nije bilo tako?

- Mogu odgovoriti na sve, a to nije pitanje za mene.

Jeste li zadovoljni sezonom?

- Zadovoljan sam jer pokazujemo da se možemo nositi s najboljim europskim momčadima i sada nam samo treba kontinuitet, jer ova momčad definitivno raste iz utakmice u utakmicu.

Sada ćete dobiti novog trenera?

- Nikakav problem, upoznali smo trenera Šoštarića i svi skupa nastavljamo gdje smo stali.

Idući četvrtak u Arenu dolazi Pelister?

- Mi se za svakog protivnika pripremamo drugačije. I Pelister ima svoje kvalitete na koje ćemo se bazirati. Ono što je sigurno da u Ligi prvaka nema lakih utakmica, a spremni smo zapeti i pokazati da smo na pravom putu nastaviti dobar niz. Mislim da je on počeo u Parizu, da su se neke stvari posložile i da ćemo još napredovati. Želim da svima budemo opasni.

Zbunjuju li vas rezultati, dobije Kolstad 11, Kolstad dobije 13 Szeged, Szeged dobije 7 Aalborg, Aalborg dobije u Kielcu!?

- Ne, to je samo dokaz da u svakom trenutku u Ligi prvaka moraš biti na visokoj razini da bi uspio. To se gradi, to nije lako. Greške se jako skupo kažnjavaju. To je izazov za momčad i jako sam sretan da je publika to prepoznala da nam se vratila i vjerujem da će biti još lijepih trenutaka ove sezone - zaključio je Miloš Kos.

 
index Instagram400x230 youtube