Egal Hrvatske uz sedam obrana Mateja Mandića u drugom nastupu SP

Nakon sjajne pobjede nad Francuzima, teška utakmica s Poljskom, a jako važna za drugi krug.

Poljaci su snimili naše teškoće s vanjskim šutom, to dobro zatvorili i čvrstom obranom iza koje je bio prvi vratar Wisle Jasztrebski stvorili veliki respekt kod naših igrača koji su fulali i što nisu trebali.

Obranom to nismo uspjeli vratiti, jer Kuzmanoviću nije išlo, pa je na gol išao Mandić, ali tek smo greškama Poljaka došli do daha, spustili se na kraju prvog dijela s -5, na vrlo pristojnih -2. Imali smo duplo manje obrana, a duplo više isključenja u prvih 30 minuta.

Poljaci su držali prednost na startu drugog dijela. Do -1 smo stigli tek u 45. minuti. Morali smo biti jako strpljivi i obranom graditi povratak, jer novo proklizavanje bilo bi u tim trenucima kobno. Imali smo problem s isključenjem Hršaka, ali smo nakon njega konačno ulovili egal s Poljacima u 50. minuti.

U finiš se ušlo igrom gol za gol. I onda smo poveli u 54. minuti penalom Lisca, ali i s dva isključenja Poljaka, što nam je pružilo veliku priliku. Golom Cara otišli smo na +2, ali Poljska se vratila na 28:28. U tom trenutku Šestak nas vraća u plus, dobivamo obranu vratara s krila, ali ne uspijevamo dovršiti utakmicu. Poljaci izjednačuju, imamo timeout i 22 sekunde za zadnji napad. Hršak dvije sekunde prije kraja pogađa "pobjedu", ali Nowak sa sirenom za dvije sekunde vraća i završava egalom. Nevjerojatno, ali događa se.

U petak u 15.15 igramo s Amerikancima, ako Francuska dobije Poljsku u drugi krug nosimo dva boda. Ako ne, onda jedan.

Hrvatska - Poljska 30:30 (13:15)

MAGDEBURG - GETEC Arena. Gledatelja 1000. Suci: Bolić i Hurich (Austrija)

HRVATSKA: Kuzmanović (2), Mandić (6+1); Božičević, Malin 1, Dujić 2, Car 6, Barbić 3 (1), Komljenović, Hršak 4, Štrković, Kovačec, Raužan 2, Lisac 8 (6), Lulić 2, Šestak 2, Vuleta 2.

IZBORNIK: Andrija Nikolić.

POLJSKA: Jasztrebski (8+1), Alaj; Karpinski, Nowak 3, Stempin 1, Kosznik 4 (2), Powarszinski 1, Gratzik, Krawczik 2, Molski 2, Mielcrzalski 6, Bezdikovski 5, Sladkowski 5, Krok, Wasiak, Wiaderny 1.

IZBORNIK: Zsigmund Kamis

SEDMERCI: Hrvatska 8 (7), Poljska 3 (2). ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta (Dujić 2+2, Vuleta, Lulić, Hršak, Štrković), Poljska 12 minuta (Powarszynski 2+2, Nowak, Wasiak, Sladkowski, Stenpin).

IGRAČ UTAKMICE: Matija Car.

Izrezak.JPG

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 23 Lipanj 2023 08:30
 
index Instagram400x230 youtube