Matej Mandić s Hrvatskom srušio Francusku

Hrvatski rukomet posljednjih je godina zapao u krizu. Kauboji ne pružaju partije kakve priželjkujemo, a na medalje više nitko ni ne pomišlja.

Sadašnjost baš nije bajna, ali je budućnost itekako blistava. Dok se oni najstariji muče, Hrvatska redovito u mlađim kategorijama pobjeđuje najveće suparnike, bere medalje i dokazuje kakvi se biseri stvaraju u hrvatskom rukometnom bazenu.

Hrvatski juniori su u rukometnom klasiku u pravoj drami srušili Francusku (27-26) u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj! Takve pobjede su uvijek slatke protiv ovakvog protivnika koji nam je zadao toliko tuge na seniorskoj razini. Kauboji su vodili cijelu utakmicu, tijekom drugog poluvremena bilo je i 21-16, ali ta prednost se istopila. Francuzi su zaigrali agresivnije, zabili nekoliko laganih golova i priredili dramu. U 56. minuti bilo je 26-26.

Hrvatskoj pripala drama

Francuzi su nam puhali za vratom, ali naša obrana se zabetonirala ispred gola, a svoja vrata je zaključao Matej Mandić i tako onemogućili Francuskoj da napravi potpuni preokret. Izabranici Andrije Nikolića bili su pribrani u završnici i na kraju su uspjeli slaviti u teškom susretu.

S 8 golova iz 8 pokušaja Ivan Barbić bio je naš najbolji strijelac i igrač susreta u izboru IHF-a. Četiri je postigao Tin Šestak. Kod Francuske odličan vratar Leo Villain s 12 obrana. Najučinkovitiji je pak bio Matteo Fahduille – Crepy sa 7 pogodaka.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 21 Lipanj 2023 13:00
 
index Instagram400x230 youtube