Trener Izviđača Toni Čolina: Reakcija igrača je bila odlična, pri svakom problemu su dodavali u brzinu više

Toni Čolina je vodio ljubuški Izviđač do drugog naslova prvaka Bosne i Hercegovine otkad je na klupi jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva generalno u državi.

Osim dva prvenstva Čolina je osvojio i jedan Kup BiH, čiji će pehar krajem ovoga mjeseca imati priliku još jednom podignuti.

Izviđač je ove sezone do naslova prvaka stigao tri kola prije kraja pa su u slavljeničkom raspoloženju odigrali posljednji meč sa Hercegovinom (35:35) i izgubili prvi bod na domaćem terenu ove sezone.

 – Vježbali smo u reprezentativnoj stanci obranu 5-1 i to smo probali. Oni su se dobro snašli i rješavali tu obranu, a mi imali dosta tehničkih grešaka. U drugom dijelu smo izgledali ozbiljnije u obrani, ali nam je Tomić pravio velike probleme, nismo imali rješenja za njega. Napadački su odlično igrali, naši golmani nisu bili na razini, ali igračima ipak ne mogu nešto puno zamjeriti, komentirao je Toni Čolina posljednji meč koji nije ništa poremetio kad su u pitanju ukupni planovi Izviđača.

Čini se da je Izviđač ove sezone došao do titule prvaka lakše nego se očekivalo.

 – Sigurno da jesmo, ali imali smo raspored koji nam je išao u prilog. To smo iskoristili. Jako bitno je bilo to što je ekipa odlično reagirala kod odlazaka igrača i ozljeda. Pri svakoj takvoj situaciji igrači bi povukli duplo više i jače, počevši sa odlaskom Kosa, Kese, Vujovića, pa ozljedama Alilovića, Lukende… Uvijek bi pri tome dodavali u brzinu više. Bili su fokusirani i svjesni trenutka, zbog čega je ovo najzrelija titula izviđača., istakao je Čolina te dodao:

 – Nismo dozvolili opuštanje, niti stvarali probleme gdje ih nema, već smo se uvijek probali dodatno mobilizirati i dignuti na nivo koji je potreban za pobjedu.

Do kraja prvenstva su dvije utakmice koje će Skauti iskoristiti da se pripreme za završnicu Kupa BiH koji je na rasporedu 27./28. svibnja. Tad će se u Vogošći igrati Final Four turnir Kupa BiH. U polufinalu se sastaju Vogošća i Sloboda, te Hercegovina i Izviđač.

 – Sljedeća dva meča su nam uvertira za Kup i to shvaćamo maksimalno ozbiljno. U polufinalu imamo protivnika koji je možda povoljnija opcija po poretku Premijer lige, ali to može biti zamka. Dolaze rasterećeni, a iznenadili su nas u Ljubuškom. Mi smo sebi postavili da trebamo osvojiti Kup, da kompletiramo duplu krunu. Ali treba stati na loptu i prvo se dobro pripremiti, ponovno staviti u natjecateljski ritam i biti maksimalno ozbiljan pa onda možemo nešto više očekivati, zaključio je Toni Čolina.

Fokus je na razvoju svih igrača

Izviđač godinama proizvodi odlične mlade rukometaše koji redovito rade iskorak k jakim europskim klubovima i to je prioritet kluba. Zato je jako važno koliko su oni napredovali i kroz ovu sezonu.

 – Neki su se izdvojili u pravom smislu, dok od drugih imam puno veća očekivanja i mogli su i moraju više. To je naš fokus na koji moramo paziti bez obzira na rezultat i sve što se događa. Osobni napredak svakog igrača, fokus na razvoj i brigu za samog sebe je ono što nas zanima. Rezultat može biti, a i ne mora. Srećom imamo privilegiju da smo osvojili prvenstvo, ali kvalitetan razvoj je posebno bitan.

Pored 9 naslova prvaka BiH (1999/2000., 2001/2002., 2003/2004., 2004/2005, 2015/2016, 2017/2018, 2018/2019 i 2020/2021. i 2022/2023), Izviđač dosad u vitrinama ima i osvojena 3 Kupa Bosne i Hercegovine (1998/1999., 2001/2002. i 2021/2022. godine). Samo jednom su osvojili duplu krunu, 2002. godine, i sad je prilika da ponove taj uspjeh.

Poslijednja izmjena danaPetak, 12 Svi 2023 08:16
 
index Instagram400x230 youtube