David Mandić, Marko Mamić i Halil Jaganjac su otpali već prije, a sada je Hrvatska ostala bez još jednog važnog igrača

Prije godinu dana, silom brojnih izostanaka zbog ozljeda i korona virusa, izbornik Hrvoje Horvat pozvao je u reprezentaciju Tina Lučina.

Rezultat?

Bio je ponajveće otkriće Europskog prvenstva u Mađarskoj! Premda prirodno srednji vanjski, na turniru je igrao lijevog vanjskog i oduševio sa svojom energijom, prodornošću i silovitim projektilima.

Vukao nas je na prvenstvu u izostanku Domagoja Duvnjaka, trebao je biti veliki adut na nadolazećem SP-u, no nažalost, neka zla kob opet je zahvatila hrvatske rukometaše. Hrvatski rukometni savez objavio je kako je Tin Lučin zbog ozljede ramena otpao za prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj. 

Gotovo mjesec dana imao je bolove u ramenu. Stisnuo je zube i trenirao s reprezentacijom, podvrgnuli su ga terapijama, nadali se da će to biti dovoljno, no nažalost, dan nakon prijateljske utakmice protiv Italije, postalo je jasno da Tin neće izdržati i da ga čeka duže mirovanje. 

Važan adut otpao je tako za Svjetsko prvenstvo, a izbornik Hrvoje Horvat umjesto njega je pozvao igrača Nexea Tomislava Severeca. S prijašnjeg šireg popisa otpao je i Karpo Sirotić.

Nevolje su se tako nastavile po našu reprezentaciju. David Mandić, Marko Mamić i Halil Jaganjac su otpali, izbornik nije niti zvao Pešića i Šegu, a upitan je i Čupić.. Prvenstvo počinje 11. siječnja, a obzirom na tešku i napornu sezonu, naš stožer s mukama i strahom budi se svakog jutra s crnim slutnjama da ne bi još netko otpao.

Nakon uvjerljive pobjede nad Italijom (40-26), reprezentativci su dobili dva dana slobodno. Novo putovanje zakazano je za Novu godinu, nakon čega će se zaputiti prema Poreču na završne pripreme i već tradicionalni Croatia Cup gdje ih čekaju dvoboji protiv Sjeverne Makedonije i Izraela. 

Podsjetimo, prvenstvo traje od 11. do 29. siječnja. Kauboji će u skupini igrati s Egiptom, Bahreinom i SAD-om. 

 
index Instagram400x230 youtube