Skauti motivirani uzvratiti Leotaru

Rukometaši ljubuškog Izviđača su nastavili s dobrim igrama u ovosezonskoj Premijer ligi savladavši visočku Bosnu u gostima s uvjerljivih 39:30.

Upisali su petu pobjedu uz jedan remi u 6. kolu prvenstva te su i dalje uz trebinjski Leotar, kojeg dočekuju u subotu (19 sati), vodeći tim natjecanja. Širok kadar talentiranih igrača Izviđača je nadoknadio i odlazak Miloša Kosa u Zagreb.

 – Zadovoljan sam kako smo izgledali s 5-1 obranom, to smo vježbali u reprezentativnoj pauzi i stvarno je bilo odlično, uz jako dobrog Aldina Alihodžića na golu, kazao je trener Toni Čolina i dodao:

 – Početkom drugog poluvremena smo sami sebi unijeli nervozu, ali je na kraju sve bilo u redu. Naša rotacija je dala rezultata, kao i fantastični Ivano Pavlović.

On je imao šut od 10/11, pet golova je postigao Zvonimir Lukenda, a po 4 Filip Vujović, Diano Ćeško i Matej Ljubić. Vrhunski posao je odradio spomenuti Alihodžić skupivši 18 obrana. Kod domaće ekipe Enes Skopljak je postigao 8, Faruk Vražalić 7 te po 4 Faruk Halibegović i Harun Nazifović.

Zanimljivo je da je Izviđač imao prednost od 16:5, potom su se Visočani primakli na samo dva gola (27:25) u 46. minuti, da bi Skauti opet završili utakmicu uz visokih 39:30.

Odlična je to uvertira pred subotnji (19 sati) derbi 7. kola prvenstva protiv Trebinjaca.

 – Prošle godine smo igrali dva puta neriješeno s Leotarom, pa smo motivirani uzvratiti. Oni su doveli golmana koji je u strašnoj formi, dobili su srednjeg i lijevog beka u odnosu na prošlu sezonu i sigurno su jača ekipa nego prošle sezone. Igraju dobro, jedini su neporaženi uz nas i biće to sigurno odlična utakmica, najavio je Toni Čolina.

U 6. kolu prvenstva su derbi meč igrali Sloboda i Vogošća, a gosti su bili uspješniji uz 33:31. Benjamin Čičkušić sa 10 pogodaka bio je najefikasniji akter utakmice, a u redovima Slobode, pored njega, istakli su se Edo Mehinagić sa 5, te Njegoš Đukić i Anes Bečić sa po 4 gola. Kod Vogošćana najefikasniji su bili Ibro Jelačić i Elis Memić sa 6, te Nikola Grujić i Ermin Ombaša sa po 5 postignutih golova. Er.B.

 
index Instagram400x230 youtube