Loša igra BiH i slaba posjeta u Sarajevu obilježili susret BiH rukometaša protiv Crne Gore

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u slabo ispunjenoj dvorani "Mirza Delibašić" od Crne Gore 36:25.

Slabo je odigrala Bosna i Hercegovina prvo poluvrijeme, naročito u odbrani, mada se mora reći da su i Crnogorci bili izuzetno šuterski raspoloženi, te su imali tek jedan promašaj iz igre dugo vremena.

Već na samom startu bh. reprezentativci mučili su se i sa realizacijom i prednost Crne Gore je samo rasla. Dosta je tu bilo i tehničkih pogreški, a Simić je sakupio pet intervencija na golu Crnogoraca. Raznovrsnost u igri Crne Gore vidjela se i kroz strijelce, te je osam različitih igrača postizalo golove.
 
Malo po malo, Crna Gora je povećavala prednost, a na poluvremenu ona je iznosila i maksimalnih +10, 21:11.
 
U nastavak susreta ulazimo nešto življe, pa nošeni sa tri odbrane Ahmetaševića spuštamo na -7, ali se Crna Gora nije dozvolils da je poljulja ta mini serija bh. reprezentacije. Uglavno se do kraja utakmice igralo gol za gol, a u tom ritmu Crna Gora uspjeva da očuva stečenu prednost, te na kraju slavi sa 36:25.
 
Najučinkovitiji u timu Crne Gore bili su Nemanja Grbović i Miloš Vujović s po osam pogodaka. U BiH reprezentaciji Marko Davidović je bio bez promašaja, s deset postignutih golova. Ljubušaci Mirko Herceg i Milan Vukšić postigli su prvi tri, a drugi jedan pogodak.
 
Nastavak kvalifikacija izabranike Irfana Smajlagića očekuje u ožujku, kada će bh. momčad odmjeriti snage dva puta protiv Kosovom, a onda u travnju slijedi  završetak kvalifikacija s još po jednom utakmicom protiv Slovenije i Crne Gore.
 
index Instagram400x230 youtube