Dvije loše vijesti, Horvat otkrio posljednju: Otpao Čupić,... u vatru ide Josip Šarac

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat dan uoči početka kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine,

koje će Hrvatska otvoriti u srijedu domaćom utakmicom protiv Grčke u Varaždinu (18 sati), naglasio kako je reprezentacija u dobrom stanju. 

- Grčka je vrlo ozbiljan suparnik i mi se tako pripremamo. Svi su igrači zdravi, osim Ivana Čupića kojeg muči koljeno i on će propustiti ovu akciju", kazao je Horvat.

Također, otpao je i Marko Mamić, no Horvat nije zvao zamjenu, pa će na poziciji lijevog vanjskog imati Jaganjca, Lučina i Šarca.

Izbornikov pomoćnik, proslavljeni hrvatski reprezentativac Ivano Balić govorio je o prilagodbi igrača na taktičke zamisli stožera nakon što igrači dođu iz klubova.

- Nema tu velikih poteškoća jer igrači jedva čekaju da se nađu na okupu i odjenu dres reprezentacije - smatra Balić.

Golman Marin Šego izrazio je nadu kako će varaždinska Arena biti puna za dvoboj protiv Grčke.

- Ova reprezentacija treba podršku i jako je ovisna o punim tribinama. Ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe da s dva boda krenemo u novo natjecanje.

Utakmicom protiv Grčke nastavlja se dugogodišnja uspješna suradnju Varaždina i HRS-a, upravo u Varaždinu Hrvatska je proljetos osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, a ovaj grad će biti i dio projekta muškog Svjetskog prvenstva 2025.

Uz Hrvatsku i Grčku, u skupini su još Belgija i Nizozemska, a plasman na EP koje će se održati od 10. do 28. siječnja 2024. u Njemačkoj izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih osam skupina te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

 
index Instagram400x230 youtube