Izviđač CO demolirao Slobodu u derbiju kola

U derbiju 5. kola Premijer lige za rukometaše, Izviđač CO u Ljubuškom je nanio visok poraz tuzlanskoj Slobodi, pobijedivši rezultatom 33:24 (16:12).

Domaći su vrlo dobro ušli u utakmicu i već nakon četiri minute imali prednost – 4:0!

Prvi svoj gol postigli su gosti u 6. minuti sa sedam metara (Čičkušić), a potom su četiri puta smanjili prednost domaćina na dva gola razlike, posljednji put  u 17. minuti (10:8).
 
No, razigrani “Skauti” koji su vješto koristili svaku grješku gostiju, a bilo ih je na pretek, i zabijali iz kontri, ubrzo su ponovo stvarali razliku, te se na odmor otišlo s njihovom prednošću od 16:12.
 
U nastaku je samo vratar gostiju Zdravko Čajić “kriv” što Izviđač nije “pocijepao” mrežu gostiju. Njihova prednost je stalno rasla, Čajić je ukrotio ukupno 11 lopti, ali i vratar Izviđača CO (Herceg 12 obrana, u prvom poluvremenu samo jedna).
 
U obrani gostiju se igralo ponekad komotno toliko da su primili gol “cepelinom”, u trenutku kada su imali pravo samo jedno dodavanje, a iz kuta je Vukšić taj gol servirao Pavloviću, dok su “crveno-bijeli” nijemo gledali akciju.
 
Čičkušić je u redovima gostiju bio najveći potrošač lopti (samo jedan gol iz igre, ostali s “penala”), te je u posljednjoj minuti domaći tim otišao i na + 10 (33:23).
 
Uzalud je trener gostiju Markota galamio na svoje igrače kod rezultata 30:23 (“Nemojte me za*ebavati, hajmo se vratiti barem na minus tri gola). Ipak, za pobjediti Izviđača treba nešto i odigrati, nije se dovoljno samo uzdati u tzv. "nacionalni ključ".
 
U pobjedničkom sastavu Bošković je posigao 8, Pavlović, Vukšić i Kos po 5, a Vujović gol manje.
 
U ekipi Slobode Čičkušić je zabio 5 (4 sa 7 metara), Đukić 4, Vujović i Bajraktarović po 3, te Ovčina i Mehinagić po 2 gola.
Poslijednja izmjena danaSubota, 08 Listopad 2022 23:38
 
index Instagram400x230 youtube