Nikad kvalitetnija Liga RS Herceg Bosne počinje ovog vikenda

Ovog vikenda počinje i Liga RS Herceg Bosne u obje konkurencije .

Možemo reći da je ove godine ovo natjecanje na još jednoj višoj razini i da okuplja još veći broj klubova što je sjajna vijest za sve mlade igračice i igrače.

Naš klub će u muškoj konkurenciji sudjelovati sa ekipom u kategoriji mlađih kadeta( igrači rođeni 2008.g i mlađi). U ovogodišnjem natjecanju u ovoj dobnoj skupini sudjeluje ukupno 14 ekipa iz 13 klubova i liga je podijeljena na 2 skupine (sjever i jug).

Naši dečki utakmicu 1.kola igraju u Mostaru protiv svojih vršnjaka iz ekipe SR Zrinjski. Utakmica se igra u subotu 08.10.2022.g s početkom u 11.00 sati u Rukometnom domu u Rodoču.

U konkurenciji rukometašica sudjelujemo u sve tri kategorije i to :kadetkinje(igračice rođene 2006.godine i mlađe), mlađe kadetkinje (igračice rođene 2008.g i mlađe) i djevojčice (Igračice rođene 2010.g i mlađe).

U kategoriji kadetkinja sudjeluje ukupno 10 klubova koje su podijeljene u dvije skupine , dok u kategoriji mlađih kadetkinja i djevojčica ima po 9 klubova koji igraju u jednoj skupini.

Ovog vikenda počinje natjecanje za mlađe kadetkinje i djevojčice, a u 1.kolu naše cure su domaćini ekipi ŽRK Leotar iz Trebinja koja sudjeluje u Ligi RS Herceg Bosne i natječe se van konkurencije isto kao i ekipa ŠR Sedmerac iz Uskoplja/G.Vakufa.

Utakmice između HRK Grude i ŽRK Leotar Trebinje se igraju u gradskoj sportskoj dvorani u Grudama u nedjelju, 09.10.2022.g. s početkom u 12.00 sati.

U okviru RS Herceg Bosne se odigrava i minirukometna liga u kojoj sudjeluje 8 klubova ,a liga će se odvijati kroz turnirska natjecanja po principu da će svaki klub biti jednom domaćin turnira. Početak natjecanja u mini rukometu će uslijediti u narednih mjesec dana.

RS Herceg Bosne , je u 2022.godini krenuo i sa aktivnostima na jačanju sudačke organizacije i angažmanu  mladih sudačkih parova koji su već prošli polaganja i sada kreću sa suđenjem utakmica. Cijeli proces se odvija koordinirano i sa mladim sudačkim parovima na utakmicama će biti i njihovi mentori, zaduženi za njihov razvoj  i napredak u sudačkim karijerama.

Iz svega se vidi da  RS Herceg Bosne svake godine podiže razinu natjecanja u mlađim dobnim skupinama što za posljedicu ima sve veću masovnost u svim ligama, ali i sve veću kvalitetu kako ekipa tako i igračica/igrača koji prolaze kroz ova natjecanja.

Svim ekipama želimo dobru igru , puno lijepih rukometnih trenutaka i što manje ozljeda!

Našim curama i dečkima, želimo puno sreće i što bolje sportske rezultate, piše hzrk-grude.com.

LIGA MLADIH MUŠKI

LIGA MLADIH DJEVOJKE

 

 
index Instagram400x230 youtube