Nova pobjeda Hrvatske bez Josipa Šarca, a Ivan Ereš ubilježio 10 obrana

U četvrtom kolu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, hrvatska muška juniorska reprezentacija pobijedila je Bahrein 32:23, čime je nastavila pobjednički niz i sačuvala vodeće mjesto skupine C. 

Protiv Bahreina, koji je u susret s Hrvatskom ušao s tri poraza, izbornik Davor Dominiković pokušao je dosta je rotirati momčad, kako bi sačuvao udarne snage za okršaj posljednjeg kola protiv Portugala. Josip Šarac tako uopće nije igrao jer je s Mađarskom dobio udarac u rame. Dobro su naši počeli. Vrlo brzo su poveli 3:0, pa 4:1, da bi najveću prednost imali od plus pet (8:3) u 15-oj minuti. Bahrein je prvi pogodak zabio u šestoj minuti i to njihov vratar preko cijelog terena. Za drugi pogodak trebalo im je još šest minuta. Malo po malo, stabilizirali su svoju igru, bacali se na glavu i u 26-oj minuti stigli do izjednačenja. Hrvatski rukometaši su nepotrebno radili isključenja, ukupno četiri u prvom dijelu, i tako dodatno olakšavali posao Bahreinu. Srećom, Ivan Ereš je bio raspoložen na našim vratima pa do potpunog preokreta ipak nije došlo. Na predah se tako otišlo s minimalnom prednošću Hrvatske, 13:12.

Uozbiljili su se naši u nastavku. Za nepunih devet minuta napravili su ponovno pet pogodaka razlike (18:13) i brzo primirili narasle ambicije suparnika. U 44-oj već je bilo plus 8 (24:16). Zapravo, od toga trenutka bilo je samo pitanje s koliko razlike će naši pobijediti. Završilo je s devet pogodaka viška, premda je tijekom posljednjih deset minuta bilo i plus 11. Najefikasniji u hrvatskim redovima bio je Halil Jaganjac s 8 pogodaka. Dominik Novak se raspucao u nastavku i zabio 6, Fran Mileta pet. Lijepo je znati da je čak deset naših igrača bilo među strijelcima. Nikako ne smijemo zaboraviti vrlo dobar učinak Ivana Ereša na vratima s 10 obrana. Kod Bahreina, najbolji Mohamed Mahmood s četiri pogotka.

Hrvatska je već osigurala osminu finala, a u posljednjem 5. kolu, igra protiv Portugala 22.srpnja u 18:30 sati.

 
index Instagram400x230 youtube