Poznati polufinalni parovi SP-a

Rukometaši Danske i Španjolske čine jedan polufinalni par Svjetskog prvenstva u Egiptu, a za drugo mjesto u finalu borit će se Švedska i Francuska.

Aktualni svjetski prvaci iz Danske u prvom su četvrtfinalu svladali reprezentaciju domaćina s 39-38 (28-28, 34-34, 35-35) tek boljim izvođenjem sedmeraca.

Mikkel Hansen je s deset pogodaka bio najbolji strijelac Danske, ali se umalo pretvorio u tragičara, kad je zaradio crveni karton na kraju prvog produžetka i omogućio Egipćanima da iz sedmerca izbore drugi produžetak.

Po šest golova postigli su Magnus Saugstrup, Lasse Svan i Mathias Gidsel. Junak Danske bio je vratar Niklas Landin koji je u raspucavanju zaustavio dva šuta Egipćana. Domaću reprezentaciju je s 11 pogodaka predvodio Yahia Omar, a osam puta je precizan bio Yehia Elderaa.

Danska će u polufinalu igrati protiv Španjolske koja je sa 31-26 nadigrala dvostruke svjetske doprvake Norvežane. Španjolski vratar Rodrigo Corrales je bio proglašen igračem utakmice za svojih 19 obrana. Alex Dujshebaev je s osam pogodaka bio najefikasniji igrač kod aktualnih europskih prvaka, a šest golova postigao je Ruben Marchan.

Norvežani su bili hendikepirani, jer se u 24. minuti ozlijedio njihov najbolji igrač Sander Sagosen koji je do tada postigao četiri pogotka. Najefikasniji norveški igrač na kraju utakmice bio je Magnus Jondal sa šest golova, prenosi Hina.

 
index Instagram400x230 youtube