Mandić, Hrstić i društvo ubilježili novi poraz u Ligi prvaka

U zaostalom susretu osmog kola B skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je na gostovanju u Zaporožju izgubio od Motora s 25-29 upisavši i sedmi poraz.

Zagrebaši su lovili prve bodove bez ključnih igrača te nakon dvije samoizolacije u proteklih mjesec dana, no nažalost nisu uspjeli.

Premda je na put otišao bez Vlaha, Klarice, Ašanina, Vuglača i Ćavara, hrvatski prvak je dobro otvorio utakmicu te držao egal do 13. minute. Domaćin se tada odvojio na četiri gola razlike, no PPD Zagreb je uspio izjednačiti na 11-11, a na odmor se otišlo s identičnim rezultatom kao i u prvom susretu u Zagrebu (13-13).

Napad Zagreba predvodili su Matanović s četiri te Burić s tri pogotka. Najviše problema obrani Zagreba s druge je strane zadao Kozakevych s četiri gola iz isto toliko pokušaja.

U drugom dijelu domaćin je poveo 21-18, a Zagrebaši nažalost, nisu uspjeli preokrenuti rezultat. Uz šest isključenja Zagrebaša u drugom poluvremenu i crveni karton Obradovića utakmica je na kraju završila rezultatom 29-25. Najefikasniji u redovima Zagrebaša je bio Matanović s osam pogodaka, dok je s druge strane Kozakevych postigao deset.

Vlado Šola je nakon utakmice rekao kako je jako zadovoljan kako je ekipa reagirala, pogotovo nakon ove situacije s koronavirusom.

- Mislim da smo prikazali dobar rukomet. Ovakvo suđenje je pridonijelo tome da smo u jednom periodu utakmice malo više griješili, ali previše isključenje, previše odluka na stranu Motora da bismo mi ovdje bolje prošli. Žao mi je da nakon mjesec dana čekanja utakmice da su sudci sudili kao su sudili i da unište dobru utakmicu koja je mogla biti dobra utakmica. Ne razumijem zašto ljudi rade protiv svog sporta, istaknuo je.     

U posljednjoj utakmici u ovoj kalendarskoj godini PPD Zagreb će 23. prosinca gostovati kod Celja Pivovarne Laško.

Poslijednja izmjena danaPetak, 18 Prosinac 2020 08:29
 
index Instagram400x230 youtube