Još jedan "Ljubušak" u redovima PPD Zagreba

Prve rukometne korake napravio je u PPD Zagrebu, a u 35. godini života odlučio se na povratak. 'Plinari' su objavili kako je dugogodišnji hrvatski rukometni reprezentativac Željko Musa novi igrač hrvatskog prvaka, a PPD-u će se priključiti u srpnju sljedeće godine.

- Odlučio sam se za promjenu premda sam imao i ponudu o nastavku u Magdeburgu. Nakon poziva Zagreba sam odlučio da je to-to što ja želim. Prošao sam cijelu rukometnu akademiju u Zagrebu, trenirao i s prvom ekipom pa slijedom nekih okolnosti sam otišao iz Zagreba i nisam imao priliku zaigrati s prvom ekipom. Čim mi se ukazala nova prilika sam je odmah prihvatio i jako sam motiviran. Zagreb ima mladu ekipu i ove godine nisu imali sreće u nekim utakmicama koje su trebale otići na njihovu stranu. Sigurno da im nedostaje malo i iskustva, a ja zaista volim surađivati s mladim igračima tako da mi je to dodatna motivacija. Igranje EHF Lige prvaka mi je također bio cilj i drago mi je da ću to ostvariti u klubu u kojem sam započeo svoje prve rukometne korake - rekao je ovaj sjajni pivot koji je od 2015. godine u redovima njemačkog Magdeburga.

Zagrebaši su tako već počeli slagati planove i roster za sljedeću sezonu jer je ova, što se tiče Lige prvaka, već praktički izgubljena.

Hrvatski dobri div ili hrvatski Hulk, kako želite, je sa seniorskom karijerom počeo u RK Medveščaku gdje je gradio svoje pivotske sposobnosti, nabijao masu i postao Hulk! Stasao je Željko na parketu kluba gdje su stasale ikone poput Nenada Kljaića, Irfana Smajlagića, Mirka Bašića. Nakon godinu dana u Zagrebu, zafalila mu je njegova Hercegovina te je otišao u Izviđač iz Ljubuškog, gdje je igrao i David Mandić, Matej Hrstić i Marin Šego. 
 
Tamo je također bio godinu dana, slijedio je povratak u Medveščak, ali došlo je vrijeme za nešto veće. Zaputio se u Trimo Trebnje gdje se profilirao u sjajnog obrambenog igrača. To je prepoznalo Velenje koje ga je dovelo u svoje redove, a posebno priznanje stiglo je 2012. godine kada je stigao u Kielce. Bio je to vrhunac njegove karijere.

Osvojio je s Kielceom tri prvenstva Poljske zaredom, bio blizu blizu osvajanja Lige prvaka, a klub je naslov osvojio godinu dana nakon Musina odlaska. Skrasio se nakon toga Musa u njemačkom Magdeburgu gdje je postao pivotčina, visoka dva metra i teška 105 kilograma!

Paralelno s time, dogurao je i do Kauboja. Od 2012. godine reprezentacija je nepojmljiva bez njega, naša obrana duplo je čvršća i neprobojnija kada je on tu. Proživio je s nama i ono bolno Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj, slavio kada smo Poljake napucali sa 14 razlike na njihovom terenu. S reprezentacijom je osvojio tri bronce i dva srebra, a i dalje mnoge asocira na onaj spektakularan gol kojeg je zabio u posljednjoj sekundi polufinala Eura protiv Norveške i odveo nas u finale gdje smo izgubili od Španjolske.

Iako su mu 34 godine, i na SP-u u Egiptu će biti važan igrač naše reprezentacije. Hrvatskoj je donio borbenost i energiju te nevjerojatan duh koji zrači reprezentacijom. Može li pomoći i Zagrebu koji je već neko vrijeme u krizi? Vrijedi nam pričekati do srpnja sljedeće godine.

 
 
index Instagram400x230 youtube