Čolina: Strpljiva igra u obrani jedan je od putova do dobrog rezultata u Brčkom

Poslije prvog ovosezonskog poraza, kad su u Maglaju uoči reprezentativne stanke rukometaši Izviđača izgubili od domaćeg istoimenog tima sa 30:29, ove srijede su se Ljubušaci vratili u pobjednički ritam trijumfom protiv trebinjskog Leotara (31:26) u okviru 8. kola Premijer lige.

Trebinjci su se držali u prvom poluvremenu koje je okončano u korist Skauta rezultatom 13:12. Drugi dio su domaćini otvorili serijom od 8:2 i brzo riješili pitanje pobjednika.

– Malo smo izmijenjali uloge, neki novi igrači su dali doprinos pobjedi, pogotovo Bebek i Odak što me jako veseli, priča trener Toni Čolina.

– Zadovoljan sam jer je trebalo odolijevati napadima Leotara koji su trajali minut – minut i pol. Realno je bilo za očekivati da će nam probati usporiti tranziciju i potrošiti što više vremena. Skoro svaki njihov napad je išao do pasivnog, pokušavali su umrtviti ritam utakmice, pa je nama svaki promašaj u napadu bio dodatni uteg. Ipak izdržali smo dobrom obranom, napravili seriju u drugom poluvremenu i odlijepili se. Pobijedili smo prvenstveno strpljivom obranom, i to je primjer kako igrati u Brčkom te probati donijeti bodove, istaknuo je Čolina.

Izviđač su do pobjede predvodili Domagoj Alilović sa 7, Luka Bubalo sa 6, Mihael Bebek s 5, te Filip Odak s 4 pogotka. Ante Grbavac je bio odličan s 14 obrana, 4 je pridodao Ivan Herceg.

Najefikasniji rukometaši Leotara su bili Vladimir Tomić sa 6, Petar Abramović i Ajdin Bukva sa po 5 i Milomir Ninković s 4 pogotka.

U sljedećem 9. kolu, koje je na rasporedu ovog vikenda, pred Izviđačem je teško gostovanje u Brčkom gdje će igrati protiv Lokomotive.

– Imaju odličnu ekipu sa Nikolom Grujićem koji je jedan od najboljih strijelaca lige i Šerifom Barakovićem koji je odličan u oba smjera. Odmah su na startu prvenstva napravili break u Visokom gdje su pobijedili. Biće to egal utakmica, odlučivat će detalji pa tko se bolje snađe, kazao je Toni Čolina.

Nadam se da će svi izaći zdravi iz ovoga

Izviđač, Krivaja i Derventa su jedini odigrali svih dosadašnjih osam utakmica prvenstva.

– Još nismo osjetili posljedice korone u smislu odgađanja utakmica, pratimo ritam rasporeda i nadam se da će tako ostati do kraja, da ne moramo mijenjati planove. Dosta ekipa je nažalost bilo u izolaciji, nadam se da je to završeno, pogotovo za Konjuh s kojim igramo u 10. kolu. Nažalost se svemu tome moramo prilagođavati. Nadam se da će svi izaći zdravi iz ovoga pa da rukomet ide svojim putem. Unutar naše ekipe nastojimo biti maksimalno oprezni u vezi epidemioloških mjera.

Poslijednja izmjena danaPetak, 13 Studeni 2020 09:10
 
index Instagram400x230 youtube