Kauboji ponovno na okupu, sastav određuje Covid-19

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu uoči susreta Europskog kupa protiv Mađarske koji će se igrati u subotu u Osijeku.

Ovo je prvo okupljanje "kauboja" nakon devet mjeseci i osvajanja srebrnog odličja na Europskom prvenstvu u Stockholmu. 

Zbog korona virusa izbornik Lino Červar morao je prilično mijenjati popis igrača koje je prvobitno pozvao. Otpali su Ivan Pešić, David Mandić, Josip Božić-Pavletić, Marin Šipić, Matej Hrstić, Mate Šunjić, a posljednje Lovro Mihić, Igor Karačić i Marko Mamić, dio njih jer su zaraženi korona virusom, a neki jer su im klubovi u samoizolaciji. 
 
Nakon okupljanja su i igrači i stručni stožer odradili testiranje i svi su negativni na COVID-19. 

- Drago mi je da su igrači, oni koji su zdravi, došli ovdje. Mislimo i o onima koji nisu s nama i nadamo se kako ćemo na narednom okupljanju, kad ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo, biti svi. Poruku ohrabrenja i nade i želje da svi budemo zdravi i da nam bude bolje šaljemo svima - izjavio je izbornik.

Povratnik u reprezentaciju Ivan Čupić bio je u samoizolaciji s cijelim Vardarom, ali ipak je uspio doći.

- Sigurno je ovo sada neka nova Hrvatska i neka malo drugačija nego u ono vrijeme kad sam ja otišao prije dvije i nešto godine, ali uzbuđen sam, sretan i drago mi je da sam zdrav i da sam opet tu.

U reprezentaciju se nakon određenih nesuglasica s odgovornima u savezu vratio i Manuel Štrlek.

- Sigurno mi je lijepo doći ponovno tu, vidjeti se s dečkima, odigrati koju utakmicu. Nažalost, situacija je ovakva kakva je, ali ćemo se truditi da izvučemo maksimum iz treninga i iz utakmice s Mađarima u Osijeku, koji su isto u dosta izmijenjenom sastavu. Trebamo se svi naučiti prilagođavati situaciji - izjavio je Štrlek.

Osim utakmice s Mađarskom, Hrvatska je u ovom reprezentativnom terminu trebala još igrati i sa Slovačkom, no Slovaci su otkazali nastup zbog korona virusa.

 
 
index Instagram400x230 youtube