Naše gore list: Vjekoslav Luburić srebrni na SP U23 u Mađarskoj

Izvanredne vijesti stižu nam iz Budimpešte, gdje je održano Prvenstvo svijeta u hrvanju za mlađe seniore - U23.

Reprezentativac Hrvatske Vjekoslav Luburić, koji vuče korijene iz Ljubuškog osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 82 kg u hrvanju grčko rimskim načinom i tako postao vice-prvak svijeta!!!  Vjeko je prikazao odlično hrvanje, veliku borbenost i ustrajnost te je na putu do finala redom pobjeđivao reprezentativce Turkmenistana, Armenije i Kazahstana, da bi tek u finalu pokleknuo protiv odličnog Rusa Alirzaeva.

Osim Vjekoslava, odličan rezultat ostvario je i naš Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg koji je s tri pobjede protiv predstavnika, Kine, Srbije i Indije i dva poraza protiv kasnijeg prvaka ukrajinskog hrvača, te tijesnog poraza 4:5 protiv predstavnika Bjelorusije zauzeo 5. mjesto.

Od naših ostalih reprezentativaca koji su sudjelovali na ovom Prvenstvu, Ante Milković uz kategoriji do 130 kg  ostvario je jednu pobjedu protiv japanskog predstavnika  i jedan poraz od mađarskog hrvača, dok je Antonio Kamenjašević u kategoriji do 77 kg s porazom protiv turskog predstavnika u prvom kolu završio svoj nastup na ovom Prvenstvu.

Čestitamo našem Vjekoslavu Luburiću , njegovom klubu, klubskom i reprezentativnom treneru na njegovoj prvoj, ali čvrsto vjerujemo ne i posljednjoj svjetskoj medalji!  BRAVO VJEKO!!!

 
index Instagram400x230 youtube