Preko 200 sudionika na Ćiro biciklijadi od Mostara do Počitelja

Još jedan, po izjavama sudionika, savršen Ćiro događaj organiziran u nedjelju, 14. travnja pred Hrvatskim domom Herceg Stjepan Kosača okupio je više oko 250 sudionika Ćiro biciklijade koja se kretala od Mostara do Počitelja.

Biciklijada ide trasom kuda se u prošlosti kretao Ćiro na dionici od Mostara do Čapljine, s dodatkom posjete Blagaju.

Našim gostima koji su ovog vikenda pohrlili u Mostar iz cijele regije predstavili smo Mostar, biciklirali pokraj Starog mosta, UNESCO-va svjetskoj baštini koji je, kada je izgrađen, bio je najveća lučna konstrukcija na svijetu. Nakon toga biciklijada se nastavila prema naselju Blagaj, gdje se nalazi izvor Bune, koji je najveći krški izvor u Europi (Vrelo Bune), prošli smo pokraj manastira Žitomislići gdje smo imali i jednu malu okrijepnu zonu, te smo posjetili Čapljinu i stari grad Počitelj. Biciklijada se završila u restoranu Storia gdje smo pripremili obroke za sve sudionike događaja, komentirao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike.

I to i jeste ono najbolje kod ovih cikloturističkih događaja, što okupljaju cijele obitelji, djecu i roditelje, ljude svih dobnih kategorija, koji uživaju u aktivnom vikendu, druženju na otvorenom dok ujedno upoznaju zemlju kao destinaciju, sve njene turističke potencijale, prirodna bogatstva, uvezujući domaću hranu i degustaciju lokalnih specijaliteta. Povrh svega imate organiski doseg na društvenim mrežama gdje će 250 ljudi dijeliti slike iz Hercegovine, promovirati našu zemlju i pisati kako su se lijepo proveli i preporučiti posjetu. To je upravo sve ono što i želimo kada turistički predstavljamo jednu destinaciju. Bolje od toga nema, dodao je Zorić.

Napomenimo, prošle godine ova biciklijada je bilježila rekordni broj od 360 sudionika, no zbog ranijeg odgađanja uslijed loše vremenske prognoze i nekoliko događaja koji su se održavali u okolici na isti dan, u 2024. godini ta brojka je snižena na 250 sudionika, što je i dalje zavidan broj.

Velika pozornost bila je usmjerena na sigurnost svih sudionika, tako da se ovim putem organizatori zahvaljuju Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ na besprijekorno obavljenom poslu policijske pratnje, dok su sudionici biciklijade cijelo vrijeme na raspolaganju imali 8 volontera, iskusnih biciklista koji su tijekom bicikliranja pazili na sigurnost svih sudionika i pobrinuli za svaku nepredviđenu situaciju po pitanju servisiranja bicikla ili pružanja prve pomoći, te ih uklanjali u najkraćem roku.

Novost u 2024 godini jeste da se Udruga HercegovinaBike okrenula ka suradnji sa influencerima i digitalnim nomadima, koji na svojim društvenim mrežama imaju jako velik broj pratitelja, te putuju svijetom i svojim pratiteljima predstavljaju destinacije u koje dolaze.

Ovo vidimo kako još jedan veliki iskorak prema naprijed u promociji cikloturizma u našoj zemlji. Ranije smo pisali i obratili se velikom broju digitalnih nomada, te ih pozvali u našu zemlju kako bi smo im se pokazali kao dobri domaćini i predstavili našu zemlju kao cikloturističku destinaciju. I velik dio njih je pokazao interes i zakazali su dolazak u svojim kalendarima.

Trenutno u Mostaru boravi djevojka iz Kanade koja je sudjelovala na Ćiro biciklijadi, te promovirala sve ono što smo predstavili u nedjelju. Pratili smo njene objave i reakcije su zapanjujuće. Osim promocije, mnogo toga smo i mi kao udruga naučili od nje i dobili korisne savijete po pitanju promocije na našim društvenim kanalima, tako da već mogu kazati kako je ovo bio pun pogodak i sretni smo što smo krenuli u ovom pravcu promocije, komentirao je Zorić.

Sljedeća Ćiro biciklijada od Hutova do Ravnog (memorijal Nikša Vuletić), zakazana je za nedjelju 5.5.2024 godine, te organizatori pozivaju ovim putem da bukirate u svojim kalendarima ovaj dan za još jednu prelijepu biciklističku avanturu. Više o informacija događaju koji slijedi možete dobiti OVDJE.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svojim prijateljima i sponzorima koju su podržali biciklijadu Ćirinom prugom: Generalni pokrovitelj – HT Eronet; Prijatelji Grad Mostar i Turistička zajednica HNŽ; te tvrtke: Continental Tires, Škoda Apolo, Agencija REDAH i trgovina Capriolo SC Mostar.

 
index Instagram400x230 youtube