Biciklisti hodočastili Gospi Sinjskoj

Već desetu godinu za redom za svetkovinu Velike Gospe Biciklistički klub Ljubuški organizira hodočašće Gospi Sinjskoj,kao i dosadašnjih i ove godine pridružili su im se prijatelji iz Mostara i Čapljine.

Biciklisti su na put krenuli dan ranije, u ponedjeljak 14.8. u 9 sati ujutro iz Međugorja, u Sinj su stigli istog dana u kasnim poslijepodnevnim satima, tu su odmorili i prenoćili te na samu svetkovinu nazočili misnom slavlju u 8 ujutro , nakon čega su krenuli nazad.

Cijeli put u oba smjera dug je nekih 240 kilometara, a hodočasnici su za Radio Ljubuški izjavili: ”naravno da nam nije teško, vozimo ovo hodočašće s posebnom motivacijom , uzdamo se u Gospu i njoj utječemo da nas prati i čuva do našeg odredišta. Cijelo ljeto smo aktivni i družimo se, prije desetak dana gostovali smo kod dragih nam Livnjaka i odvozili drugu po redu biciklističku vožnju “Spojimo Livanjske Crkve” kojih ima petnaest. Dionicu od 115 kilometra odvozilo je 9 naših članova, te ponosno naglašavamo da je ovo bila i prva “stoja” našim mladima Stipi (13) i Marku (16).Uz veliki broj okupljenih biciklista uživali smo u prirodnim ljepotama Livna i okolice i bili smo zaista lijepo dočekani. Obožavamo naša druženja i jedni drugima smo motivacija i uvijek podrška.

Na ovo hodočašće u Sinj išli su : Mirko Luburić, Darko Primorac, Pero Primorac, Josip Grgić, Marko Ereš, Rudo Tomić, Srećko Granić, Ivan Bubalo, Ivan Kordić, Ivan Bošković, Andi Dominiković, Ante Miličević, Damjan Šarac, Monika Vištica, Petar Grgić, Matej Primorac, Dragana Matić, Vjeko Gašpar iz BK Ljubuški, Mario Marić, Maja Rebac i Vedrana Šunjić iz BK Mostar,te član BK Čapljina Sjepan Burić .

 
index Instagram400x230 youtube