U finalnom turniru u šahu brat i sestra Mihaela i Šimun Enzo Buntić pobjednici u svojim skupinama

U organizaciji ŠK Kula Ljubuški u nedjelju, 23.travnja 2023. godine u prostorijama Društvenog centra u Ljubuškom, održan je finalni turnir Pojedinačnog prvenstva škole u šahu, na kome je sudjelovalo 26 igrača raspoređenih u dvije skupine.

Turnir se igrao švicarskim sustavom od 6 kola, a glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.

U mlađoj skupini do 6 razreda nastupilo je 13 igrača. Sa 5 osvojenih bodova pobjednik je učenik 4. razreda OŠ Marka Marulića Šimun Enzo Buntić. Šimun je završio nastup bez poraza sa 4 pobjede i 2 remija.

Na diobi od drugog do petog mjesta sa 4 osvojena boda završila su 4 igrača. Zbog dodatnih kriterija Luka Jurković (OŠ Marka Marulića) je završio drugi, a Ivano Grbavac (OŠ Marka Marulića) treći.

Marko Čotić (OŠ Ivane Brlić Mažuranić) je četvrti, a Luka Zadro (OŠ Tina Ujevića) završava turnir na petom mjestu. U starijij skupini od 6 do 9 razreda uz učešće 13 igrača prvo mjesto također bez poraza osvojila je učenica 7. razreda OŠ Marka Marulića Mihaela Buntić. Mihaela je suvereno došla do naslova sa 5 pobjeda i jednim remijem i tako zaključila vrlo dobar tjedan sa 2 naslova. Podsjetimo se da je u srijedu osvojila Uskršnji kadetski šahovski turnir igran u Ljubuškom.

Jakov Šarac (OŠ Ivane Brlić Mažuranić) sa 4,5 boda je drugi, a Slavko Bebek (OŠ Tina Ujevića) sa 4 osvojena boda završava na trećem mjestu.

Svim sudionicima predsjednik ŠK Kula Ljubuški Alen Buntić uručio je diplome i medalje, a pobjednike skupina trofejima.

Turnir je prošao u fer i korektnoj borbi uz osigurane sendviće i piće, a na kraju turnira za djecu je stiglo jedno iznenađenje, a to je bila torta u obliku šahovske ploče sa logom kluba.

“Grad Ljubuški je podržao ovaj projekt Šahovskog kluba Kula i zahvaljujemo im se na pomoći koja puno znači za rad kluba”- objavljeno je na stranici Šahovski klub Kula Ljubuški.
Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 24 Travanj 2023 10:55
 
index Instagram400x230 youtube