Nova plesna ponuda u Ljubuškom

Predstavljamo novu ponudu u Ljubuškom, plesnu poduku za mladence, parove i latino ples za dame.

Plesnu scenu našeg grada oplemenit će dugogodišnja članica Plesnog kluba Paganini Matea Bošnjak koja pokreće plesne radionice koje su namijenjene mladencima, parovima, ali i radionice za dame koje žele zabavljati i učiti plesati u latino ritmovima.

Kako bismo saznali više Mateu smo ugostili u studiju Radija Ljubuški.

“Još od svoje šeste godine aktivna sam u plesu i to u latino plesu, kao članica Plesnog kluba Paganini plesala sam u Ljubuškom sve do odlaska na studij u Zagreb. U Zagrebu sam proširila svoje plesno znanje, naučila sam nove plesove i zahvaljujući dobrim plesnim temeljima, postala sam i asistent u tamošnjoj plesnoj školi.” ističe.

“Želim promijeniti plesnu scenu grada Ljubuškog i Hercegovine općenito, te pokazati kako je ples nešto na što bi kao dio kulture, muškarci i žene trebali gledati jednako i da ne budu tako strogi prema plesu .” kazala je Matea Bošnjak za naš radio.

Ladies latin

Otkriva nam i sadržaj plesnog programa “Ladies latin je plesno rekreativni program namijenjen svim ženama, osnova su latino plesovi samba, rumba, jive, paso i cha cha. Sat se sastoji od plesnog zagrijavanja, učenja osnovnih koraka i onda prelazak na koreografiju. U osnovi se svaka koreografija radi nekoliko tjedana, recimo 3 ili 4 tako da je svatko dobrodošao u bilo kojem trenutku. “

Kako ističe Matea za Ladies latin” .Plan je da se tečaj održava 2 puta tjedno po sat vremena u večernjim satima, a točnu satnicu ću dodatno dogovoriti s curama. Upisi su trenutno u tijeku, a s podukom krećemo u 3.mjesecu.

Plesna poduka za mladence za njihov prvi ples

“Cilj poduka je postići da mladenci u svega nekoliko sati osjete svoju pjesmu, uhvate ritam s partnerom i izgledaju kao da godinama plešu upravo te korake. Jedino što mladenci trebaju napraviti je izabrati pjesmu, a sve ostalo prepustite meni – a ako je potrebno, i pjesmu možemo izabrati zajedno. Ono što se najčešće pleše na vjenčanjima je foxtrot,željela bi krenuti pažnju i na bečki i engleski valcer te discofox koji su također jako lijepe opcije za prvi ples. Ovisno o željama, možemo napraviti koreografiju za neki totalno treći ples i temu. Mladenci javite se!”.

“Plesna poduka za mladence nema točno vrijeme i datum – dogovora se ovisno o željama i potrebi mladenaca i ovisno o terminima vjenčanja. Plan je da se poduka za mladence održava 4 puta po sat ipo, po potrebi i još koji dodatni sat – ovisno o tome žele li mladenci naučiti isplesati osnovne korake ili recimo naučiti koreografiju iz popularnog filma Dirty dancing tkz.”prljavog plesa”. Cilj je da mladenci nakon poduke izađu sretni, zadovoljni, da nauče korake kojima će uplesati u zajedničku avanturu i korake koji će im ostati za cijeli život te da prvi ples bude kako mladencima ugodan za plesati, tako i gostima ugodan oku za gledati. ” istaknula je Matea.

Ples u paru

“Kao treća opcija u sklopu poduke imamo ples u paru koji je tu za sve one koji žele naučiti plesati – mlade, maturante, mlađe ili starije bračne parove. Budući da se mlade generacije drže modernog i prate trendove, ples u paru je u svijetu jako popularan oblik plesa i ispunjavanja slobodnog vremena – ples u paru je tu za sve one koji žele, neovisno o bilo čemu, naučiti nekoliko koraka kako bi na budućim svadbama, proslavama ili jednostavno za svoj gušt znali plesati. Ova opcija je za sve one, neovisno o dobi i spolu, koji nisu imali prilike a sad imaju želju da nauče nove plesne korake, a koliko i kada – oni sami odlučuju”.

Svi zainteresirani za ples se mogu javiti na Instagram stranicu „plesna_poduka_by_matea“ putem DM-a ili putem broja telefona 063-403/716.

Više poslušajte u audio zapisu:

 
index Instagram400x230 youtube