Ljubušaci Domagoj i Klara Begić ekipni državni kadetski prvaci RH

Kadetska ekipa ŠK "Petar Sedlar - Pepe" po prvi puta u povijesti okitila se naslovom prvaka Hrvatske! 

Nakon što su superiorno osvojili prvo mjesto na razini 1. kadetske lige - jug zabilježivši sve pobjede i time se plasirali u završnicu hrvatske kadetske lige, kaštelanski kadeti boravili su 17. - 21.12.2021. u Crikvenici gdje se održavalo samo finale.

Pored kadeta ŠK "Petar Sedlar - Pepe", u finalu je nastupalo još sedam najboljih kadetskih ekipa Hrvatske, a kaštelanski kadeti su opet pokazali odličnu i zrelu igru. Prvenstvo se igralo kružnim sustavom na četiri ploče i s tempom igre 90 minuta fiksnog vremena + 30 sekundi dodatka za svaki završeni potez počevši od prvog. Nakon odigranih sedam kola Kaštelani su s osvojenih 12 bodova (5 pobjeda, 2 neriješena rezultata, 0 poraza) osvojili 1. mjesto, druga je kadetska ekipa ŠK Sveta Nedelja s 10 bodova, dok su treći kadeti iz ŠK Stridon, Štrigova s 9 osvojenih bodova.
 
Za kadetsku ekipu ŠK "Petar Sedlar - Pepe" nastupili su Marin Grgantov, Domagoj Begić, Stipe Poljak i Klara Begić, a kapetan i voditelj im je bio velemajstor Ivan Žaja.
 
Domagoj je ostvario najbolji bodovni učinak na turniru (6/7 5 pobjeda i dva remija) i time je osvojio zlatnu medalju za najbolju 2. ploču, dok je Klara osvojila srebrnu medalju na 4. ploči.
Poslijednja izmjena danaSrijeda, 22 Prosinac 2021 14:57
 
index Instagram400x230 youtube