Vučić: Veliki posao smo napravili u prošloj sezoni, želimo tako nastaviti

Član Druge lige FBiH Jug, nogometaši Ljubuškog, su u trening krenuli prije nego mnogi federalni prvoligaši, a na prozivci 29. lipnja se okupilo čak 34 igrača.

U pripreme ih je poveo trener Damir Vučić koji je opet ovu poziciju preuzeo poslije povratka iz Kuvajta i nakon što je dosadašnji šef struke, Ante Strinić, prešao u gabelski GOŠK.

 – Imamo puno igrača na treningu, jedan dio mlađih se vratio u klub, a dio izišao iz kadeta i njih planiramo ostaviti u kadru. Ostalo nam je sve od prošle sezone, osim dva Buhača Karla i Ivana. Tako smo u skoro istom kadru, plus nekoliko mlađih igrača, govori Damir Vučić.

Prvu test utakmicu će ekipa imati danas u Posušju (18.30 sati), potom u četvrtak igraju u Pločama s Jadranom, a onda u subotu u Kruševu protiv domaćeg drugoligaša.

 – Veliki posao smo napravili u prošloj sezoni po pitanju ustrojstva rada i sustava, želimo samo tako nastaviti i to će biti dovoljno za natjecanje u Drugoj ligi. Naše ambicije su stabilizirati momčad i klub, a ukoliko se šansa ukaže i bude potencijala za više, nećemo se libiti da napravimo više, kaže Vučić.

Neki od drugoligaških klubova su već najavili veće ambicije, poput Neuma i Brotnja koji žele u sami vrh.

 – Za Drugu ligu je sjajno čim ima više klubova koji su kvalitetniji, biće bolja liga. Sve ono što nas čini kvalitetnim, mi ćemo nastojati unaprijediti. Ali nećemo “razbijati glavu” planovima, nismo patološki postavili cilj koji moramo ispuniti. Želimo se ustabiliti pa ukoliko dođe prilika, utoliko bolje, napominje trener Ljubušaka.

Natjecanje bi po najavi trebalo krenuti 8. kolovoza, ali je od Saveza jako malo informacija za ovaj rang natjecanja. Neki od klubova su krenuli i istaknuli ambicije, ali nije kod svih tako jasna situacija, niti svi imaju jednake uvjete i mogućnosti.

 – Osjeti se već u pripremnom dijelu da klubovi imaju problema, svima je to jasno, ali svi klubovi kod nas su navikli na to pa mislim da će se samim startom natjecanja stabilizirati. Smatram da je problem ovaj dio koji nisu igrali jer je to više od pola godine. To će ostaviti traga na kvaliteti nogometa i natjecanja u ovom rangu, zaključio je Damir Vučić.

Podsjećamo, posljednje natjecateljske utakmice u ovom rangu su odigrane još u studenom prošle godine. Er.B.

Otvorena opcija za rad u Kuvajtu

Prošlu sezonu je Damir Vučić radio kao trener u Kuvajtu, gdje je vodio U20 momčad Al Arabia.

 – Kuvajt je ostao jedna nezatvorena priča, jer situacija oko korone je sve prekinula. Dole je teža situacija nego kod nas. Nije u naznakama još nastavljanje bilo kakve prave aktivnosti, iako pokušavaju aktivirati seniorske momčadi. Svoju priču sam ostavio otvorenom, mada sumnjam da će se čak i ove godine bilo što pozitivno dogoditi što se tiče rada u Kuvajtu. Pošto sam član uprave Ljubuškog, stavio sam se na raspolaganje klubu da nastavimo dalju priču. Nestabilna su vremena i nitko ne zna što nosi sutra, izjavio je Vučić.

 
index Instagram400x230 youtube