U Ljubuškom održana skupština Udruge nogometnih sudaca i instruktora suđenja u ŽZH

Redovita godišnja skupština Udruge nogometnih sudaca i instruktora suđenja Županije Zapadnohercegovčke, održana u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, protekla je u znaku sumiranja jedno i pol godišnjeg rada.

Iz prezentiranja, izlaganja i osvrta razvidno je bilo kako je aktualno čelništvo izbrano prije godinu i pol dana, riješilo neke od problema s kojima su se godinama hrvali zapadnohercegovački suci i instruktori suđenja. Kako je u Izvješću o radu, naglasio Goran Paradžik, predsjednik Udruge, u razdoblju od 18. siječnja 2019. godineregrutirano je 25 mladih sudaca.

„Preko medija i kroz škole pokrenuli smo svojevrsnu kampanju, rezultat je bio iznad naših očekivanja, dobili smo 25 mladih sudaca. Vjerujemo da će ta brojka zavisno od htijenja i angažmana, iznjedriti i vrhunske suce“, podcrtao je predsjednik Paradžik, te izdvojio da se uspjelo regulirati suđenje prijateljskih utakmica i nogometnih turnira.

„Za prijateljske utakmice uveli smo pravilo da klub koji je domaćin najavi utakmicu, a nadležna povjerenstva Udruge odrede trojku koja će voditi utakmicu. Uvođenje reda u suđenje turnira nije išlo lako, bilo je dosta ne bih rekao otpora, nego neshvaćanja. Organizatori turnira su imali praksu da sami pozivaju, a time i određuju suce. Nekad su to bili djelitelji pravde s drugih područja, pa i država, primjerice Hrvatske. Bili smo uporni i na kraju uvjerili sve da dalje tako ne može ići. Možemo biti zadovoljni da je to na kraju prihvaćeno.  Imali smo samo jedan incident, na Ligi mjesnih zajednica u Grudama, dok je sve ostalo bilo u okvirima fair playa“.

Od ostalih aktivnosti valja spomenuti da su za suce organizirane i pripreme, zatim da je pokrenuta web stranica, a organizirane su i dvije humanitarne akcije. Jedna je bila akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a druga pomoć obitelji iz Ljutog Doca. Uglavnom, izvješće o radu, financijsko izvješće, kao i plan rada za tekuće jednogodišnje razdoblje, jednoglasno su podržani od članova skupštine.

Valja reći da sudački ceh u Županiji Zapadnohercegovačkoj dijeli sudbinu ostalih struktura društva. Tako je primjerice, tajnik Udruge Marin Pavlović zbog posla preselio u Hrvatsku, pa je umjesto njega, za tajnika izabran Gojko Bandić, dok su četvorica sudaca otišla na rad u Njemačku. Skupštini sudačkog ceha uz ostale prisustvovali su Josip Bevanda predsjednik Nogometnog saveza ŽZH, Emir Pilav direktor Odjela za natjecanje i nogometne reprezentacije BiH, Tarik Kečo, stručni suradnik u Odjelu za suce NS BiH i mentor sudaca i instruktora suđenja ŽZH…

Obitelji Vjekoslava Šimunovića zahvalnica, Paradžiku rekorderski dres

Skupština ceha djelitelja nogometne pravde i instruktora suđenja ŽZH, imala je i svoj svečani dio tijekom kojega je obitelji preminulog Vjekoslava Šimunovića, nekadašnjeg premijerligaškog suca, uručena zahvalnica. Zahvalnicu je urucio Josip Bevanda predsjednik NS ŽZH. Goran Paradžik, predsjedniku Udruge za oproštaj od sudačke karijere, tijekom koje je kroz 15 godina kao glavni sudac odsudio čak 219 utakmica, kao znak priznanja uručen je dres reprezentacije BiH, s brojem 219.Mentoru Tariku Keči, za uspomenu od sudaca i instruktora ŽZH, uručena je slika Kravice.

Valja reći da su suci nakon radnog dijela preselili u restoran „Megi“ na Mostarskim Vratima kod Ljubuškog, gdje su uz prepričavanje sudačkih zgoda i nezgoda, nastavili razgovore o budućim aktivnostima.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 22 Lipanj 2020 14:19
 
index Instagram400x230 youtube