Strahonja: Dinamo je u derbiju postigao dva gola iz zaleđa [video]

Marijo Strahonja u emisiji Stadion ustvrdio je kako je bilo dosta dobro suđenje na nedjeljnom derbiju u kojem je Dinamo pobijedio Hajduk 3:1 u posljednjem 36. kolu Prve HNL. - Kontrolirana utakmica, mali broj prekršaja, rekao je u opisnoj ocjeni dvoboja na Maksimiru, no tri situacije pomno su analizirane u emisiji.

Najprije ona u 50. minuti kada je Gavranović zabio za 2:0.

- Radi se o minimalnom zaleđu Gavranovića, noga mu je u liniji s rukom. Kada imate linije na terenu pomoćni je sudac trebao bolje reagirati. Očekujem od sudaca u ovakvim utakmicama kada imaju linije da ih i koriste. Pogodak je trebao biti poništen, rekao je Strahonja.

 56. minuti Gavranović je povisio prednost na 3:0, no ponovno je bio u zaleđu.

- Igrač Hajduka ne vidi pomoćnog suca i nema spoznaje da se Gavranović nalazi u zaleđu koji se sa svojim kretnjama aktivira i utječe na obrambenog igrača Hajduka i samim time ga stavlja u nekomfornu zonu da bolje reagira prema Ademiju. Ovdje se radi o zaleđu, međutim došlo je do krivog procesa podizanja zastavice. U ovakvim situacijama pomoćni sudac ne smije dizati zastavicu već treba napraviti komunikaciju prema glavnom sucu. Ako je dirao, on će okarakterizirati kao zaleđe. Ovdje je bila obrnuta situacija. Pomoćni sudac je odmah digao zaleđe, potom je pitao suca je li dirao, došlo je do male konfuzije... Iako iskusni sudac, pogriješio je, ni ovaj pogodak nije trebao biti priznat, dodao je Strahonja o odlukama suca Bebeka.   

Treća sporna situacija dogodila se u 82. minuti kada su gosti tražili igranje rukom Theophilea kazneni udarac za Hajduk. - Udaljenost nije velika, sudac je dobro vidio, ruka nije kažnjiva, istaknuo je Strahonja.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 28 Svi 2019 13:01
 
index Instagram400x230 youtube