Moussa Diabang, odlaskom iz ljubuške Sloge, skrasio se u Gračanici

Prije više od deset godina Moussa Diabang stigao je iz Senegala igrati nogomet u Bosni i Hercegovini preko rođaka Diatte.

Igrao je za mlađi sastav Željezničara, Zvijezdu iz Gradačca te za još nekoliko klubova među kojima je i Sloga iz Ljubuškog. Na Babovac je došao u ljeto 2015. godine, u vrijeme "buđenja" ljubuškog nogometa i plasmana Ljubušaka u Prvu ligu FBiH, u kojoj se Sloga zadržala tek jednu sezonu, baš koliko i Moussa na Babovcu, koji se pokazao kao veliki borac na terenu.

Slogu, koja se u međuvremenu ugasila, zamijenio je Bratstvom iz Gračanice, federalnog prvoligaša u kojem je igrao prije dolaska u Ljubuški.

I u Gračanici je ostao. Zbog ljubavi.

Oženio se Gračankom Irmom, s kojom ima dvoje djece, a žive u naselju Miričina.

- Musa je dobar suprug i otac. Briga o djeci mu je zadovoljstvo. Sad će proljeće, pa ćemo u baštu, u voćnjak, samo da ovo ludilo prođe. I Musa i ja imamo mnogočlane obitelji i to je imalo utjecaja na našu ljubav. Predrasuda nijedno nemamo - kaže Irma za Dnevni avaz.

Lamin i Amina

Dvogodišnjeg sina Lamina i osmomjesečnu kćerku Aminu roditelji čuvaju u smjenama.

Moussa i Irma kažu da poštuju mjere prevencije zaraze od koronavirusa. On se čuje sa svojima u Senegalu.

- Koronavirus je stigao u glavni grad Dakar, u mome rodnom gradu Abeni još ga nema - dodaje Moussa.

w873.jpg

Borac na terenu

- Nisam se pokajao što sam velikog borca koji na terenu daje 120 posto od sebe doveo u Gračanicu. Gotovo da ne zna na terenu zatajiti, nema kod njega izgubljene lopte. Uvijek smo mu izlazili ususret, jer on u daleki Senegal ne može ići svake godine. Sada, kada je postao obiteljski čovjek, i još plus se oženio Bosankom, pa ima i dvoje djece, i mi smo sretni - kaže za Avaz počasni predsjednik NK Bratstvo Nusret Helić koji ga je i doveo u Gračanicu.

I trener Bratstva Nikola Nikić, ima samo riječi hvale za Dijabanga.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 09 Travanj 2020 12:27
 
index Instagram400x230 youtube