Dinamo se oprostio od Europe

Dinamo se oprostio od Lige prvaka porazom od Manchester Cityja, gosti su slavili s 4:1 u Maksimiru, iako je Dinamo poveo i u prvom poluvremenu izgledao jako dobro.Nažalost, neće plavi nastaviti niti u Europskoj ligi, jer Atalanta je pobjedom 3:0 stigla do drugog mjesta, a Šahtar je završio treći.

Dinamov trener Nenad Bjelica i nije imao prevelikog izbora zbog izostanaka, bez Theophilea i Perića pa je očekivano Ademi je bio uz Dilavera u zadnjoj liniji. Imao je svojih problema i na drugoj strani Guardiola, no bez obzira na ozljede i kartone na klupi je ostavio još nekoliko svojih važnih igrača kao što su De Bruyne, Sterling, Walker...

Senzacionalan volej Olma

Dinamo je krenuo hrabro, u otvorenu borbu sa Cityjem, tražio je pobjedu, kako je Bjelica i najavio. I takva igra donijela je erupciju oduševljena u Maksimiru u desetoj minuti. Kadzior je nakon jednog dobrog napada lijepo ubacio, a onda je Dani Olmo volejčinom pogodio u sami gornji kut za vodstvo Dinama. Kakav majstor, kakav gol! Bolji početak nije se mogao ni poželjeti. Nakon toga je City krenuo više prema naprijed i prva opasnost stigla je u 19. minuti, odlično je pucao Gündogan, ali Dinamo ima Livakovića, velika obrana, skinuo je loptu iz samog kuta. No, Dinamo nije stao nakon tog, imao je nekoliko lijepih akcija, šteta što je Moro krivo odigrao u kontranapadu, potom je Olmo tukao preko vratiju, a Oršićev udarac glavom obranio je Bravo.

Manchester City uspio je izjednačiti, u trenutku dok su dva igrača plavih ležala na travnjaku Mahrez je ubacio, a Gabriel Jesus glavom pogodio za 1:1 u 34. minuti. S tim se rezultatom i otišlo na odmor. I mogli smo biti zadovoljni igrom Dinama, očekivano je City imao posjed lopte, ali nije puno toga iz tog posjeda napravio, a Dinamo je koristio sve što je mogao, bilo je to jako dobro poluvrijeme maksimirske momčadi, nažalost nastavak nije krenuo dobro, već nakon pet minuta plavi su po drugi put kapitulirali, po drugi put je strijelac bio Gabriel Jesus nakon klasične akcije Cityja, na kraju je Gabriel Jesus okrenuo Dilavera i neobranjivo pogodio suprotni kut za vodstvo Guardioline momčadi, a brzo je sve krenulo u još gorem smjeru, Gabriel Jesus zabio je hat-trick za 1:3 i muk u Maksimiru jer postalo jasno da san o proljeću u Ligi prvaka ostaje – san. Phoden je postavio konačnih 4:1 u 84. minuti.

Pogodak Pašalića

A onda su i iz Harkiva stigle loše vijesti, Atalanta je u 66. minuti povela golom Castagnea i u tom je trenutku Dinamo bio na kraju svog europskog puta. Nažalost, taj kraj puta potvrđen je u 80. minuti, kada je Pašalić matirao Pjatova, a za konačno slavlje Atalante zabio je Gosens u 94. Talijani su tako izveli čudo, jer prošli su kao drugi iz skupine C iako nakon 3. kola nisu imali niti jedan bod. Dinamo će pak na europske utakmice pričekati do iduće sezone...

 

 

 
index Instagram400x230 youtube