Zdravko Mamić u Sarajevu dobio nagradu za menadžera desetljeća

Zdravko Mamić sinoć je u Sarajevu primio nagradu za menadžera desetljeća. Bjegunac koji se u BiH skriva od zatvorske presude za tešku pljačku Dinama u susjedstvu uživa u ulozi uglednog građanina, prima nagrade i komentira aktualna zbivanja.

Gazda Dinama sinoć je predvodio delegaciju kluba na nogometnoj svečanosti u sarajevskoj Vijećnici. Uz Zdravka, nagrađen je i njegov brat Zoran, direktor Dinama, također opterećen presudom za izvlačenje novca iz kluba te nizom optužnica s kojima se klan Mamić tek treba izboriti na sudu. Zoran Mamić preuzeo je nagradu za uspjehe Dinama. Zbog doprinosa nogometu braću Mamić nagradio je poznati bh. komentator Sabahudin Baho Topalbećirević, osnivač i direktor sportskog simpozija Simposar koji je sinoć doživio svoje deveto izdanje.

Dinamo je bio glavni slavodobitnik u regiji. Nenad Bjelica proglašen je najboljim trenerom, a na svečanost je došao sa suprugom Senkom. Dinamov Dani Olmo najbolji je balkanski igrač, a Amer Gojak najbolji bh. igrač

Mamić je bio i jedan od govornika na pozornici Vijećnice, a nakon ceremonije razgovarao je i s mnogobrojnim medijima.

Kolege u BIH od ispitivali su ga o posljednjim događanjima i smjenama u FK Sarajevo i raspitivali se o poslovnim planovima i idejama nepravomoćno osuđenog kriminalca i menadžera desetljeća.

Mamić je govorio o svom ulaganju u Dinamo, koji je "2004. godine spasio od stečaja".

"Ušao sam privatnim novcem i založio djedovinu. Sve smo dali da Dinamo ispliva i vidi se da smo napravili dobar rezultat, podignuli smo cijeli hrvatski nogomet. Mi smo najbolji sponzor hrvatskog nogometa, preko Dinama je iz Europe ušlo 25 milijuna eura u hrvatske klubove zahvaljujući našem plasmanu. Mogu biti ponosan i posebno se zahvaliti našoj omladinskoj školi na revoluciji koju provode, mi kao na traci proizvodimo te igrače i to je jedna ozbiljna imovina", rekao je Mamić.

Skupština Dinama u međuvremenu stoji iza njega i tvrdi da klub nije oštećen, unatoč presudama osječkog suda za izvlačenje 122 milijuna kuna iz kluba te niza optužnica koje ukupno dosežu cifru od skoro 300 milijuna kuna. Mamić iz BiH ustraje na priči da je Dinamo dužan njemu, odnosno da još ima svog novca koji je posuđivao klubu.

Poslijednja izmjena danaPetak, 06 Prosinac 2019 09:33
 
index Instagram400x230 youtube