Damir Vučić karijeru nogometnog trenera nastavio u Kuwaitu

Početak je godine i nogometna lopta se zakotrljala domaćim terenima a na bliskom istoku se kotrlja u jednom sasvim drugačijem klimatskom okruženju. U Kuwaitu jednoj od Arapskih zemalja zaljeva svoju karijeru nogometnog trenera je sredinom srpnja 2023. nastavio i naš Ljubušak trener Damir Vučić.

Damire nakon gotovo pola godine boravka u Kuwaitu kako ocjenjujete svoj boravak i rad u novoj sredini?

Nakon moje epizode i boravka i RNK Split dobio sam ponudu od jednog od tri najveća Kluba u Kuwaitu Qadsia SC. Razgovori su trajali relativno dugo jer je zadatak koji sam dobio bio delikatan. Naime Klub je tražio trenera koji će obnašati dužnost Direktora juniorskog sektora (U-15, U-17 i U-19 momčadi) sa kreiranjem i provedbom odgovarajućih perspektivnih programa za rad. Qadsia SC je veliki Klub sa velikim brojem navijača i utakmice koje igra u bilo kojoj kategoriji su popraćene sa velikim zanimanjem i zato sam bio svjestan kakvog posla i kakvog izazova se prihvaćam. Moj posao uključuje i rad sa momčadi U-17 koja je jedna od momčadi koja u svojim redovima ima nekoliko igrača nacionalne momčadi Kuwaita.

Iskreno kao i svaki drugi posao tako i ovaj posao nogometnog trenera ima svoju dinamiku kako u razmjeni informacija tako i u rezultatskom smislu koji je primaran.

Nogometna sezona u Kuwaitu kalendarski ima dva dijela. Prvi dio do prosinca sve tri momčadi Qadsia SC su okončale u samom vrhu i kandidiraju za naslov prvaka u svojim kategorijama. Moram istaknuti da te momčadi vode sjajni mladi treneri iz Kuwaita koji imaju ambiciju i raspoloženi su i otvoreni za nove ideje i metodologije koje današnji nogomet ultimativno traži.

Momčad U-17 koja je direktno pod mojom ingerencijom okončala je dio sezone u samom vrhu sa maksimalnim brojem bodova što je meni kao treneru i mom stručnom timu velika satisfakcija pred nastavak sezone. Momčad je u srazu sa dva najkvalitetnija protivnika (Al Arabi SC i Kuwait SC) uspjela osvojiti svih šest bodova i nakon prvog dijela sezone ima lidersko mjesto na tablici.

Nakon prvog dijela sezone očekuje nas nastavak u veljači sa jasnim ambicijama za visokim plasmanom u svim kategorijama.

Fizički ste daleko ali zasigurno pratite događanja na domaćoj nogometnoj sceni ?

U ovo digitalno doba ništa nije daleko … Prije svega bih želio reći ono što je obilježilo 2023.god. u nogometnom smislu je uspjeh HŠK Zrinjski na Euro sceni. Zrinjski nije bio samo prolaznik u svojoj skupini nego i rezultatski kompetitivan što daje optimizam pred nadolazeće sezone u rezultatsku revitalizaciju nogometa na našim prostorima kada se radi o međunarodnoj sceni.

Posao nogometnog trenera je producirati nadgradnju u razvoju igrača i zato ostaje veliki upitnik svima nama da riješimo enigmu gdje je pogreška u razvoju nogometnog talenta u Hercegovini koji je nepresušan da svake godine imamo bar dva ili tri mlada igrača koji su sposobni nositi se sa izazovima Premier lige i kroz jedan relativno kratki vremenski period revitalizirati Klubove sa domicilnim igračima koji zapravo daju pravu ovjeru svrhe jednog procesa koji se zove nogometni Klub.

Nogomet u NK Ljubuškom dakako pratim i drago mi je vidjeti Klub ponovo na vrhu što zasigurno iziskuje napore za ovakav rezultat. Nadam se da će i u Ljubuški nogomet zakucati na vrata neki novi klinci iz mlađih kategorija kao što su ovi igrači što danas nose teret razvoja momčadi NK Ljubuški.

Planovi za budućnost ?

Posao nogometnog trenera je nepredvidiv. Za sada su mi planovi vezani za Qadsia SC i rad u Akademiji do okončanja sezone do kada imam ugovor. Moj trenerski fokus je uvijek na revitalizaciji i razvoju igrača koji mogu biti kompetitivni za elitna natjecanja neovisno o kojoj se kategoriji radi a to zahtijeva permanentnu edukaciju i razmjenu informacija gotovo na dnevnoj bazi.

 
index Instagram400x230 youtube