Hrvatski športski klub Zrinjski prvi klub iz BiH koji će igrati u Uefinim skupinama

Hrvatski športski klub Zrinjski ispisao je povijest i postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine koji se plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Zrinjski je u 3. pretkolu Europa lige bio bolji od islandskog Breidablika. Plemići su prošlog tjedna pred svojim navijačima slavili sa 6:2, a sada na Islandu doživjeli minimalan poraz 1:0 i prošla dalje s ukupnih 6:3. Islanđani su u uzvratu pobijedili autogolom Slobodana Jakovljevića.

I u daleki Island stigli su navijači Zrinjskog koji su bili uz Plemiće, javlja Hercegovina.in. 

Nakon što je završila utakmica na Islandu nakon koje je Zrinjski ostvario povijesni uspjeh na ulicama Mostara započelo je veliko slavlje, automobili su svirali u čast Plemića, a navijači su priredili i vatromet.

Bosanskohercegovački prvak, koji je iz Lige prvaka ispao u dvomeču sa Slovanom, prolaskom Breidablika plasirao se u play-off Europa lige i izborio minimalno grupnu fazu Konferencijske lige. U play-offu Europa lige čeka ga austrijski LASK.

Zrinjski nakon ovog uspjeha u najgorem slučaju očekuje garantirana zarada od 3.6 milijuna eura. Prvak BiH dobiva po 100.000 eura za svako od četiri pretkola u kojima je nastupao, navodi Index.hr.

Za plasman u Konferencijsku ligu mu pripada 2.9 milijuna eura bonusa te oko 270.000 eura na račun koeficijenta (Zrinjski je trenutno 27. od 32 kluba u KL po 10-godišnjem koeficijentu).

 

 
index Instagram400x230 youtube