Hercegovina – središte nogometa: Na turniru zaigralo 120 klubova

Uspješno je završen Hercegovina Cup 2023. koji se igrao na terenima odnosno u dvoranama Ljubuškoga, Čitluka, Čapljine, Međugorja i Širokoga Brijega, piše Večernji list BiH.

U Hercegovini, koja je proteklih dana bila središte nogometa, turnir je opravdao epitet jednog od najboljih i najmasovnijih turnira na ovim prostorima, ali i šire, a igrao se protekloga tjedna, od četvrtka do nedjelje.

Medalje i prijateljstva

Organizator turnira je Škola nogometa AS Međugorje, a pokrovitelji su Grad Ljubuški, Grad Čapljina, Grad Široki Brijeg i Općina Čitluk. Na ovome velikom međunarodnom dječjem nogometnom turniru četiri se dana nadmetalo oko 120 klubova i više od 2000 mališana iz Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije, Hrvatske te Kanade, što je ove godine prvi put da je na Hercegovina Cup 2023. došla i ekipa s drugog kontinenta, točnije sjevernoameričkoga. Iz daleke Kanade tako je stigla ekipa London - St. Thomas Croatia Soccer Club.

- Prijateljima iz Kanade pokazali smo sve prirodne ljepote i znamenitosti po našoj Hercegovini, gdje su nam zahvalili na srdačnome gostoprimstvu i pozvali nas na turnir u Kanadu - navode organizatori.

Dodaju i kako su radost i uživanje u najdražoj igri, nova poznanstva i prijateljstva koja će se nastaviti na nekim drugim travnjacima temeljne vrijednosti i ciljevi koje je ispunio Hercegovina Cup 2023. Utakmice su se odigravale na obama terenima na stadionu Babovac u Ljubuškom, stadionu Bare u Čitluku, Sportskom centru Mališić u Čitluku, sportskim terenima i dvoranama u Horizontu mira u Zvirovićima, Čapljina, Fo"rest Village Resorta u Međugorju te na terenima kampa "Musa/Karačić" u Širokom Brijegu. Kada se tom broju još pridoda više od 200 trenera i službenih pratitelja, više od 1500 roditelja i prijatelja koji su došli podržati svoje mališane, uz više od 2000 djece, jasno je o kakvom se turniru radi. Smijeh, druženje, dobar nogomet, suze radosnice, ali i one zbog poraza, raspoložena publika i dobra organizacija obilježja su ovog turnira.

- Možemo reći da je turnir uspio kada znamo da nije bilo ni jedne intervencije hitne pomoći, ni jedne ozljede, svi sudionici turnira zdravi su se vratili svojim kućama, a nadamo se kako su svi zadovoljni našom organizacijom i gostoprimstvom u Hercegovini - navode organizatori.

Inače, svi klubovi imali su organizirane posjete muzejima, Starom gradu - tvrđavi hercega Stjepana u Ljubuškom, slapovima Koćuše i Kravice u Ljubuškom, Starom mostu u Mostaru, svetištima i mjestima molitve u Međugorju, Humcu i Širokom te mnogim drugim hercegovačkim ljepotama. Osim medalja za prva tri mjesta i pehara za prva četiri mjesta, dijelile su se nagrade za najboljeg strijelca, vratara i igrača turnira. Organizator je mnogim ekipama osigurao razne darove - od sportske opreme, lopta..., sve do hercegovačkog vina i raznih hercegovačkih specijaliteta.

- Hvala svima, bilo je predivno, vidimo se i sljedeće godine - poručili su organizatori Mladen Pervan - Mrđo, Danijel Bajkuša - Bajki i Marijan Milićević.

Svi su uživali u turniru, naravno, najviše pobjednici, ali na kraju su svi osvojili poneki trofej, od golova i novih prijateljstava pa do medalja i pehara. Organizator turnira zahvalio je volonterima, članovima i sponzorima, svim sudionicima turnira, njihovim trenerima i roditeljima, bez kojih ne bi mogli u ovakvom broju organizirati turnir, sucima, skupljačima lopta, svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi ovaj turnir, potom NK Brotnjo, Široki Brijeg i Ljubuški i Školi nogometa AS Međugorje, gradonačelnicima i načelnicima gradova/općina, a na dolasku, kako bi uručio nagrade pobjednicima, i Mariju Totu, bivšem treneru Dinama i drugih klubova te zadnjem pomoćnom treneru reprezentacije Irana s kojom se plasirao na Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022.

Medalje i pojedinačne nagrade

Uzrast 2008./2009. g.

1. HNK ZADAR 1, ZADAR; 2. NK NERETVA METKOVIĆ; 3. HNK ZADAR 2, ZADAR;

4. NK ABECEDA SPORTA ZADAR; najbolji vratar: Ivan Vunić iz HNK Zadar 2; najbolji strijelac: Gabriel Čirjak iz HNK Zadar 1; najbolji igrač: Duje Družijanić iz NK Neretva Metković

Uzrast 2010./2011. g.

1. HNK ZADAR 1, ZADAR; 2. NK SESVETE ZAGREB; 4. HNK ZADAR 2, ZADAR; najbolji vratar: Maro Dodig iz NK Neretva Metković; najbolji strijelac: Bepo Juričin iz NK Zadar 1;

najbolji igrač: Marin Mišura iz NK Sesvete Zagreb

Uzrast 2012. i mlađi

1. NK ABECEDA ZADAR; 2. HŠK POSUŠJE; 3. NK ŠIROKI BRIJEG; 4. NK PRIMORAC BIOGRAD NA MORU; najbolji vratar: Lovre Kokić iz NK Abeceda Zadar; najbolji strijelac: Jakov Vranjković iz HŠK Posušje; najbolji igrač: Šimun Ivčević iz NK Abeceda Zadar

Uzrast 2013. i mlađi

1. NK ZADARNOVA ZADAR; 2. NK DUGO SELO ZAGREB; 3. ŠN LIMAČI ČAPLJINA; 4. HNK GRUDE; najbolji vratar: Adrijan Prenaj iz NK Dugo Selo Zagreb; najbolji strijelac: Luka Živković iz NK Zadarnova Zadar; najbolji igrač: Lovre Kotrulja iz NK Zadarnova Zadar

Uzrast 2014. i mlađi

1. NK ABECEDA ZADAR; 2. NK ŠIROKI BRIJEG; 3. NK JADRAN PLOČE; 4. ONK METKOVIĆ; najbolji vratar: Gabrijel Šaponja iz NK Abeceda Zadar; najbolji strijelac: Mikula Zuvanović iz NK Abeceda Zadar; najbolji igrač: Mate Knezović iz NK Široki Brijeg

Uzrast 2015. i mlađi

1. KF MALESIJA TUZI; 2. NK MIHOVIL ŠIBENIK; 3. NK DUGO SELO ZAGREB; 4. HNK BROTNJO ČITLUK; najbolji vratar: Dionis Stanaj iz KF Malesija Tuzi; najbolji strijelac: Andrija Juranović iz NK Dugo Selo Zagreb; najbolji igrač: Petar Burazer iz NK Mihovil Šibenik.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 21 Lipanj 2023 08:34
 
index Instagram400x230 youtube