Novi nogometni suci u Udruzi sudaca i instruktora u ŽZH

Kao jedan od glavnih razloga zašto se išlo s polaganjem za nove, mlade suce leži u činjenici da u Županiji ima dosta nogometnih klubova, muških, ženskih, malonogometnih, te raznih liga i turnira koji zahtijevaju veliki broj sudaca.

Zbog nedostatka mladog i kvalitetnog kadra i sudaca Udruga UNSI ŽZH organizirala je polaganje ispita mladog nogometnog sudca, kao i potrebne tečajeve i predavanja iz Pravila nogometne igre. Ispit za nogometnog suca mogli su pristupiti kandidati od 16 godina od 35 godina, a polaganjem ispita mogu obavljati dužnost suca na seniorskim i veteranskim utakmice s navršenih 18 godina.

Polaganja ispita je održano u Ljubuškom u prostorijama hotela Bigeste. Pripremu teorije i pismenog rada odradili su Danko Ćavar, Gojko Bandić, Dalibor Hrstić i Goran Paradžik. Polaganju je bio prisutan i Vladimir Glavaš, predsjednik Županijskog nogometnog saveza ŽZH.
 
Suci koji su položili ispit su: Ante Ereš, Nikola Kraljević, Grgo Miličević, Leo Granić, Tomislav Primorac i Mateo Mucić, Abraham Miloš, Grgo Vasilj i Anđelko Brekalo.
 
Ovi suci koji su uspješno položili ispit postali su članovi i sudjeluju u radu Udruge te položenim ispitom omogućava im se stjecanje sudačkog iskustva na Hej omladinskoj ligi.
 
„Zadovoljni smo kandidatima jer su svi položili pismeni dio. Sad je na nama u Udruzi da od njih pokušamo napravit nogometne suce za najviše domete, pa čak i za Europu. Imat će svu moguću podršku od Udruge da izrastu u vrhunske suce i nastave trend sudaca koji je postavila naša Županija. Na njima je da rade, treniraju i pokažu dobru volju i upornost bez koje se ne može postići ništa u vrhunskom sportu“, kazao je premijerligaški nogometni sudac Goran Paradžik, predsjednik Udruge nogometnih sudaca i instruktora u Županiji Zapadnohercegovačkoj, a prenosi ljportal.com.
Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 14 Studeni 2022 11:13
 
index Instagram400x230 youtube