Trener Splita Damir Vučić nakon senzacionalne eliminacije Cibalije u kupu

Velika fešta na Parku mladeži. Suprotno očekivanjima nogometaši Splita koji od ove sezone nastupaju u četvrtom rangu natjecanja,

u Trećoj NL Jug, ostvarili su veliki uspjeh i eliminirali u šesnaestini finala Kupa drugoplasirani sastav Prve NL Cibaliju (2:0). Ogled dva bivša člana elitnog ranga potpuno zasluženo je pripao „crvenima” koji će u osmini finala ugostiti Dinamo, piše slobodnadalmacija.hr.

- Ne bih rekao da je ovo veliki uspjeh, ovo je uspjeh. U Splitu sam zatekao potentnu momčad koja ima kapacitet da igra kvalitetne utakmice. Iznimno mi je drago što smo ovu utakmicu odigrali na zavidnoj razini i što smo na taj način trijumfirali, a ne da smo do ovog došli igrajući defenzivno. Igrali smo otvorenim gardom i na taj način smo pobijedili Cibaliju – istaknuo je novi trener Splita Damir Vučić.

Split je bio apsolutno dominantan u prvom poluvremenu, a u drugom je posjed lopte malo više prepustio gostima, no nije im dopustio mnogo prilika. Ukupno je to bio posve zasluženi prolaz Splita.

- Zaslužili smo proći, ali treba uzeti u obzir da smo mi dva ranga ispod Cibalije. Svakog tjedna igraju utakmice iznimno teže nego mi. Važno je stoga da smo energetski bili u stanju izdržati ovakav susret. Nismo pali u drugom poluvremenu, dopustili smo im nekih par situacija, ali nismo im dali da razviju kreaciju i dođu u šanse – kazao je Vučić.

Za nagradu na Park mladeži stiže Dinamo.

- Ne mogu reći da je to utakmica kao svaka druga. Nastojat ćemo i protiv Dinama pružiti našu najbolju igru, suprostaviti im se onako kako znamo i možemo, a znamo da Kup uvijek sa sobom nosi iznenađenja. Respektiramo Dinamo, ali to će biti praznik nogometa na Parku mladeži – kazao je Vučić.

Trener Cibalije Tomislav Radotić bio je rezigniran izdanjem svoje momčadi.

- Neočekivana, ali potpuno zaslužena pobjeda Splita. Čestitam Splitu, pogotovo na prvom poluvremenu. Mogao je rezultat biti i nepovoljniji po nas. Odigrali smo jako lošu utakmicu, nepovezanu, bez kombinatorike, energije, bez osvajanja drugih lopti. Kad na nijednu od tih komponenti ne odgovorimo adekvatno onda ni rezultat ne može biti drugačiji. Najgori od svega je bio govor tijela mojih igrača, uopće u njima nisam vidio nekakvu želju da to promijenimo. To me najviše smeta i boli – rekao je Radotić.

Pokušavali ste nešto promijeniti trostrukom izmjenom na početku nastavka?

- Htjeli smo unijeti živost, nešto malo smo po tom pitanju i uspjeli dobiti, imali smo i stativu, ali bilo je to premalo. Zaista smo bili skromni. Bili smo daleko od razine na kojoj smo željeli biti. Ova utakmica mi je donijela mnogo upitnika nad glavom – kazao je bivši igrač Splita Radotić.

Dojam je da ste prespavali prvo poluvrijeme, a da je kada ste konačno u drugom krenuli već bilo malo kasno?

- Ja bih bez rekao da smo prespavali cijelu utakmicu! - bez okolišanja je utvrdio Radotić.

 
index Instagram400x230 youtube