Trener Klisa: Izuzev Neuma i Ljubuškog nemamo više pravih konkurenata za vrh

Prošlog vikenda je odigrano uvodno, prvo kolo Druge lige FBIH Jug, a Klis iz Buturović polja je odmah pokazao da će i ove sezone igrati jednu od najznačajnijih uloga u ovom natjecanju.

Klis je prošlu sezonu, zaključenu poslije samo 14 odigranih utakmica zbog pandemije koronavirusa, završio na drugom mjestu, 2018./2019. su bili prvaci, 2017./2018. su također bili drugi…

Ovo ljeto su startali osvajanjem županijskog Kupa protiv Neuma (3:1), da bi istu ekipu ponovno savladali i sedam dana kasnije u okviru otvaranja prvenstva.

– Bila je to jedna od boljih utakmica Klisa kući u zadnje vrijeme, agresivna, puna šansi, utakmica za 10. Malo su se bunili iz Neuma da smo bili grubi, ali mislim da je bila prava muška utakmica, bez ikakvih namjernih startova. Oni su se pokazali kao dobra ekipa, imaju hrabrosti, mislim da osim njih i Ljubuškog nemamo više pravih konkurenata za vrh, priča trener Klisa, Nedim Kudra koji je dobro pripremio ekipu za ovakav start.

U test utakmicama su savladali Radnik iz Hadžića sa 2:1, Turbinu 2:1, a izgubili od Igmana sa 3:1.

– Uradili smo odlične pripreme, prezadovoljan sam kako su igrači odgovorili zahtjevima. Imali su volju i želju poslije duge stanke zbog koronavirusa. Došla su nam dvojica momaka iz Konjica, desni bočni Kenan Hebibović i vezni Nedim Mujak, dok nas je još zimus napustio golman Jasmin Ramić. Ostali su tu, zajedno smo već 3 – 4 godine, tako da je to jako uigran sastav, napominje Kudra.

U srijedu je Klis igrao novi meč u okviru Kupa FBiH i bio bolji od Sloge sa 5:0.

– Naše ambicije ostaju iste kao i ranije, želimo otići što dalje u Kupu, ali i osvojiti prvo mjesto u Drugoj ligi.

Međutim osvajanje prvenstva bi značilo isto što i u sezoni 2018./2019. Klis se ne bi pomaknuo u rang više jer još uvijek nemaju selekciju juniora pri svom klubu, zbog čega ne ispunjavaju uvjete za igranje Prve lige FBiH.

Ipak to ih ne demotivira u želji da opet budu najbolji. U sljedećem kolu to žele pokazati na terenu u Tomislavgradu (subota, 17 sati).

– Ne znam jesu li oni oslabljeni ušli u ovu sezonu, ili se Troglav pojačao, ali me iznenadilo da su u Livnu izgubili 4:1. Idemo probati pobijediti. Znamo kakav je dobar teren u Tomislavgradu, a što nam baš odgovara jer pokušavamo kroz igru doći do protivničkog gola, zaključio je Nedim Kudra.

Neprepoznatljivo stanje

Nove okolnosti u kojima se igraju utakmice pogodile su i drugoligaški nogomet.

– U Buturović Polju narod živne kad dođe utakmica, uvijek imamo podršku i vjetar u leđa od oko 300-400 ljudi. Sad u nedjelju je bilo baš neprepoznatljivo, falilo nam je to. Pridržavamo se i protokola pred utakmice. Situacija je baš ružna, ali eto navikli smo i nadamo se da će se što prije stanje vratiti u normalno.

 
index Instagram400x230 youtube