Održana skupština KSHB: Mostarci ulaze u viši rang, Čitlučani nezadovoljni

U maloj konferencijskoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače danas je održana sjednica skupštine košarkaškog Saveza Herceg-Bosne na kojoj je glavna tema bila završetak košarkaške lige Herceg Bosne.

Poslije zasjedanja donijet je zaključak da se prekidaju sve lige pod ingerencijom ovog saveza. Prvak nije proglašen ni u jednoj kategoriji a trenutni plasman u seniorskoj ligi, osnova je za ulazak u Premijer Ligu naredne sezone, javlja Sportsport.ba.

Po toj osnovi mostarska momčad SKK Student dobila je pravo nastupati u elitnom rangu bh. košarke, no još uvijek nije sigurno tko će na jesen nastupati u Premijer Ligi jer će većina klubova imati velike probleme s financijama zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa. Od ostalih klubova jedine primjedbe na ovo imali su iz HKK Brotnjo, a prvi čovjek mostarskog SKK Student Dragan Mikulić kratko je izjavio:

"Prije svega pohvalio bih Savez za fer i korektnu odluku" - kazao je Mikulić i dodao:
Također bih pohvalio stavove momčadi HKK Posušje i HKK Grude, a glede toga što je HKK Brotnjo jedino bilo protiv ovakve odluke njima predlažem ukoliko imaju tim dostojan tog ranga natjecanja i sredstva , rado ćemo im prepustiti svoje mjesto u Premijer Ligi i to sve za dobrobit košarke u Hercegovini. Mi ćemo to rado napraviti ako nas uvjere da su u tom smislu u boljem položaju od Studenta" - kazao je Mikulić.

Dalibor Miloš koji je predsjednik košarkaškog Saveza Herceg-Bosne izjavio je da tko god pristane igrati najviši rang bh. košarke u idućoj sezoni, svoje sudjelovanje će morati garantirati jer je u prošlosti bilo dosta slučajeva odustajanja. Miloš je također ostavio mogućnost da će se u lipnju, ukoliko se steknu uvjeti, organizirati ljetna liga za juniore bez ikakvih formalnih uvjeta da mladi košarkaši ne bi pravili ogromnu pauzu između dvije sezone.

 
index Instagram400x230 youtube