Iz HKK Čapljina najavljuju suradnju s HKK Ljubuški

U drugom dijelu košarkaškog prvenstva BiH 2019./2020. jedna od najuspješnijih momčadi su bili igrači Čapljine sa skorom 7-2, gdje je samo kasnije proglašeni prvak Igokea bila bolja.

Natjecanje je potom prekinuto i zaključeno zbog pandemije korona virusa, a ostat će zabilježeno da su Čapljinci Ligu 12 završili na osmom mjestu, piše caportal.net.

Do ovakvog skora ih je vodio trener Boris Džidić koji je automatski bio i prvi izbor u ovoljetnim pregovorima s upravom, pošto mu je raniji ugovor istekao. Novi dogovor dvije strane je suradnja od tri godine.

– Znamo kako je to u trenerskom poslu i ne znači da ću ja stvarno tu ostati tri sezone, međutim maksimalno sam motiviran da tako bude i da napravimo nešto više u tom periodu, govori Boris Džidić.

Ističe da se s upravom složio po svim sportskim pitanjima i vizijama budućnosti.

– Imamo plan za tri godine kako bi to trebalo izgledati. Osobno mi je cilj prenijeti program iz zagrebačke Cibone, čiji sam bio dio kad je bila najjača u omladinskom pogonu sa svojim drugim timom Donom, a predvođena Slavkom Trninićem.

Potom je Jasmin Repeša sa Donom lansirao čitavu jednu izvrsnu generaciju košarkaša. Moj uzor i ideal kako raditi su upravo Trninićeva i Repešina Dona, ističe Džidić.

Pobornik je rada na manje, ali stabilnije korake.

– Imamo tu rupu nerada u omladinskom pogonu i nedostatka igrača između 18 i 25 godina koji bi mogli igrati ulogu u seniorskoj košarci. Tu smo sebi dali zadatak da maksimalno radimo i skautiramo momke za prvi tim. Već imamo kontakte i ozbiljno radimo da se popunimo dok ne dođu nove generacije, odnosno 2004./2005. generacija za koju će trebati vremena dok stasa. Tu ima dosta talentirane djece za koju se već raspituju klubovi, kaže Džidić.

– Idemo u smjeru da se ne dogodi da imaju preskakanje stepenica i velike rupe. Želimo taj međukorak popuniti s našom drugom ekipom, razgovaramo o tome i s ljudima iz Ljubuškog, s kojima želimo imati suradnju. Želimo napraviti plan i program po kojem ti mladi igrači moraju imati 40 utakmica godišnje, dodao je.

Prva ekipa će krenuti uskoro s radom

– Biće tu domaći igrači, plus mladi koje želimo testirati. Trenirat ćemo do sredine srpnja, a početkom kolovoza krećemo s pripremama za novu sezonu. Razmišljamo i o ekipi, volio bih vidjeti nekoliko momaka koji su bili nositelji prošle sezone, a neke ćemo mijenjati. Nadam se da ćemo napraviti ekipu na tragu onoga što smo radili u drugom dijelu. Što više njih ostane, trebat će manje vremena da se uigramo. Želim da prođemo dobre pripreme i da nas zaobiđu ozljede, zaključio je Boris Džidić.

Bit će zanimljiva liga

Prvenstvo BiH će sljedeće sezone brojati 14 ekipa.

– Bit će zanimljiva liga, vjerojatno doigravanje prvih 8 ekipa za prvaka. Financije će svima biti povuci – potegni i zato bi trebalo pomoći klubovima u tome, da ne ulaze u minuse ove godine, pogotovo što ne znamo što se dalje može dogoditi s koronavirusom, kazao je Džidić.

Jerkić: Plan je prvo složiti struku

Puno je vremena do početka novog prvenstva, ali u klubu su počeli slagati temelje.

– Plan je bio prvo složiti struku. Dalje želimo dovesti dva trenera pomoćnika za prvi tim i omladinski pogon, plus pet – šest mladih igrača koji bi potpisali trogodišnje ugovore. Mlađe selekcije se krenule s radom već skoro prije mjesec dana, dok će prvi tim biti na okupu od 15. lipnja do 15. srpnja, kazao je član uprave kluba, Mario Jerkić.

U toj fazi će Čapljinci već kroz probne treninge testirati potencijalne novake u sastavu.

 
index Instagram400x230 youtube