Trener iz Ljubuškog o borbi Kuwaita sa koronavirusom

Prije pet mjeseci trener NK Ljubuški Damir Vučić odlučio je napustiti rodni grad i stadion Babovac, te prihvatiti poslovnu ponudu u Nogometnom klubu Al Arabi SC, jednom od tri najbolja kluba u Kuwaitu.

Postao je tako jedan od brojnih ljudi iz cijelog svijeta koje je posao odveo u ovu bliskoistočnu zemlju u Perzijskom zaljevu. Trener Vučić za artinfo.ba je podijelio iskustva borbe s corona virusom u Kuwaitu. Kako i kaže pomno prati stanje u BiH te se veseli dolasku u domovinu za koju kaže da je najljepši kutak za život na planeti.

Svjesni opasnosti

Prema saznanjima iz domaćih medija, u Kuwaitu je 60 zaraženih corona virusom. Vlasti su globalnu prijetnju shvatile ozbiljno jednako kao i svi koji žive u zemlji, a među kojima je veliki broj stranih državljana koji ovdje žive.

"Vlada je vrlo brzo postala svjesna opasnosti virusa te su u kratkom vremenu poduzeli brojne mjere kako bi zaustavili širenje bolesti. Zračna luka je blokirana, edukacijske ustanove ne rade, otkazani su kulturni i sportski događaji. tzaustavljen je javni prijevoz, javni život sveden je na minimum. Uz svu raznolikost stanovništva u zemlji, mora se proznati da se svi disciplinirano drže pravila koje provodi vlast. Svu su oprezni, nema panike ni prevelikog straha. Sve relevantne informacije o virusu dostupne su na svim službenim jezicima", ispričao nam je Damir.

Upravo je Kuwait poznat kao i svjestak prijestolnica nafte najbolji dokaz kako epidemije ne prave razliku između bogatih i siromašnih, a širenje bolesti isključivo ovisi o mjerama i disciplini u njihovom provođenju.

Prati stanje u BiH

U klubu hdje radi Danir ozbiljno se provode mjere zaštite.

"Svi koji radimo u klubu brinemo se za igrače koji su podvrgnuti strogim nadzorima i pregledima prije svakog treninga, a dobili su i upute kako se ponašati u novonastaloj situaciji", ističe Damir.

Potvrdio je da je situacija koju svi priželjkuju i u Kuwaitu rast temperatura jer su analize pokazale da je corona virus nemoćan na 24 do 26 stupnjeva. Hoće li tako i biti, kaže, tek će se vidjeti.

Ljubušak na privremenom radu u Kuwaitu pažljivo prati stanje u BiH.

"Stanje s corona virusom u BiH pratim s jednakim ako ne i većim zanimanjem nego u Kuwaitu. Ne sumnjam da će javne službe u BiH dovesti stanje s virusom epidemiološki i psihološki na razinu nadzora. Treba slušati struku", kaže Ljubušak i veseli se povratku kući.

"To je još uvijek najljepši kutak za život na cijeloj planeti", poručuje Vučić iz jedne od najbogatiji zemalja na svijetu.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 16 Ožujak 2020 20:52
 
index Instagram400x230 youtube