Razgovor s povodom: Damir Vučić trener momčadi U20 u kuvajtskom Al-Arabiju

Nakon netom završenog jesenjeg dijela prvenstva Ljubušaci zauzimaju treće mjesto iza HŠK Posušje i FK Klis, s omjerom od 10 pobjeda i 4 poraza što je za novu momčad u ligi bilo svakako iznad očekivanja.

Razgovarali smo s tvorcem ovog uspjeha momčadi s Babovca, trenerom Damirom Vučićem, koji je kolo prije kraja prvog dijela prvenstva napustio Ljubuški i krenuo put dalekog Kuvajta.

Damir Vučić Ljubuški je zamijenio kuvajtskim Al Arabijem. Kako je došlo do suradnje?

U Al Arabiu sam proveo jednu sezonu (2017/2018.) kao trener U-17 momčadi tako da su kontakti sa tim Klubom bili kontinuirani. Na poziv čelnika kluba, a slijedom klupski potreba odazvao sam se ponovno da zauzmem mjesto trenera U-20 momčadi i sa zadovoljstvom sa prihvatio ponudu.

Napravili ste izvrstan posao u Ljubuškom!

Ljubuški nogomet je još uvijek u svojoj tranzicijskoj fazi. Usponi i padovi, koje je nogomet trpio tijekom zadnjih godina uzrokovali su ogromne probleme kako u igračkom tako i u organizacijskom dijelu. Sa zadovoljstvom sam pristao biti dio tima koji je učinio ovaj veliki korak ka stabilizaciji nogometa u Ljubuškom. Vodstvo Kluba na čelu sa gospodinom Tihomirom Kvesićem je učinila jednu iznimno važnu stvar koja je istinski pokrenula procese, a to je opredjeljenje na vlastiti kadar, na igrače koji su ponikli na Babovcu. Za rezultat koji je kruna svega u sportu u početku natjecanja u 2. Ligi NS FBiH je bilo puno sumnje, ali se doita pokazalo da ovi igrači imaju zavidnu razinu kvalitete i za nešto više od druge lige, što je pokazalo Kup natjecanje. Od iznimne važnosti je činjenica da se o Klubu skrbi jako kvalitetetan tim ljudi, koji upravljaju klubom i to predstavlja dobar temelj za dugoročnu revitalizaciju nogometa u Ljubuškom.

Što možete reći o rezultatima u proteklom razdoblju?

Što se tiče rezultata prve momčadi, smatram da svi u klubu možemo biti zadovoljni, mada nam ostaje žal za nekoliko olako propuštenih bodova koji bi nas smjestili u sami vrh i borbu za prvo mjesto u ligi. Najveći rezultat ovog procesa je to što je klub uspio zavrijediti povjerenje ljubitelja nogometa u Ljubuškom, te što svoje utakmice igra u lijepom nogometnom ambijentu u kojem se čuju ovacije i pljesak navijača.

Kakva su Vaša saznanja o novoj sredini i novom klubu?

Što se tiče Al Arabi U-20 momčadi, to su većinom igrači koje sam trenirao 2017-te godine i upoznat sam sa kvalitetom tih igrača. Imam svijest o tome da je posao trenera jako kompleksan, ali vjerujem u sebe i u svoju kvalitetu, te ću učiniti svoj maksimum da opravdam povjerenje koje mi je ukazano.

Koju ulogu imate u novom klubu, kakvi su uvjeti za rad?

Ja sam trener U-20 momčadi koja ima svoju temeljnu svrhu i cilj, a to je priprema igrača za promociju u prvu momčad kluba. Momčad ima svoje natjecanje u kojem prezentira svoju kvalitetu, no međutim tranzit igrača između prve momčadi i momčadi U-20 je veliki čak i na dnevnoj bazi kada se radi o trenažnom procesu do utakmica u kojima prva momčad nerijetko koristi kvalitetne igrače momčadi U-20.

Uvjeti za rad su jako dobri. Prije svega sama činjenica da je Al Arabi jedan od tri najveća Kluba u Kuwaitu, a po simpatizerima i navijačima najomiljeniji, garantira zavidnu razinu kvalitete i organizacije. Trenažni proces i natjecanje imaju svoje standarde koje nimalo ne zaostaju za evropskim. Organizacija i servis momčadi, kvaliteta trenažnog procesa, rezultat u natjecanju i svi ostali bitni parametri su pod lupom i zahtjeva se zavidna razina kvalitete.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 26 Studeni 2019 11:32
 
index Instagram400x230 youtube