Razgovor s povodom: Matej Mandić vratar Izviđača i mladi reprezentativac Hrvatske

Ljubuški Izviđač je uvijek prepun vrhunskog talenta i potencijala, nesumnjivo je tako i ove sezone gdje momčad kroz Premijer ligu prolazi nekakav prijelazni period stasavanja nove generacije koja bi u budućnosti trebala klub vratiti na sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa.

Među tim rukometnim talentima koji bi u sljedećim sezonama trebali bljesnuti na mnogo većoj sceni je i golman Skauta, Matej Mandić, rođen 2. svibnja 2002. godine. Matej je rođak zasad njegovog poznatijeg prezimenjaka Davida koji nastupa za Zagreb i A reprezentaciju Hrvatske. Ali i Matej je reprezentativac Hrvatske koji je kao član mlađe kadetske selekcije ljetos osvojio zlato na EYOF-u u Bakuu.

 – To mi je donijelo najljepše trenutke i osjećaje u mojoj dosadašnjoj kratkoj karijeri i te dane ću pamtiti do kraja života, priča Matej Mandić koji je dobivao pozive za Hrvatsku u posljednjih godinu i pol dana.

Njegov put je zasad potpuno vezan za matični Izviđač s kojim ima stipendijski ugovor do ljeta 2021. godine.

 – Imam dosta ponuda nekih menadžera i klubova, ali želim prvo ovdje završiti školu, odrasti u pravog vratara i skupiti iskustvo Premijer lige. Potom želim ići negdje u bolju ligu, ali imati šansu skupljati minute na golu, pojašnjava Matej.

Njegova forma je sve bolje ove sezone.

 – Zadovoljan sam, nisam očekivao da ću sa 17 godina biti praktički prvi vratar Izviđača. Igram od prve minute i zadovoljan sam posljednjih nekoliko utakmica kako branim. Moram nastaviti ovako i još bolje, kaže Mandić.

Smatra da je i momčad dosad u prvenstvu mogla dosta više.

 – Nismo ušli u sezonu kako smo mislili. Kod kuće igramo dobro i pobjeđujemo, ali u gostima nemamo dobre rezultate, uvijek odigramo neriješeno ili izgubimo jedan – dva razlike. Nikako da nam se sve poklopi. Imamo dosta mladih, dobrih igrača za koje se nadamo da bi sljedeće sezone svojim potencijalom trebali donijeti još bolje rezultate, ističe golman Skauta.

 

 
index Instagram400x230 youtube