Trener Borca: Poštujem mlade i domaće igrače Izviđača, ali mi idemo na pobjedu u Ljubuškom

Trener Borca Mirko Mikić je u izjavi za "Mondo" naglasio je da je u utakmici protiv Drine bilo bitno da prigodu dobiju igrači s manjom minutažom, a standardni malo više odmora pred derbi susret protiv Izviđača CO u Ljubuškom.

O ljubuškim "Skautima", koji su sinoć poraženi od Bosne u Visokom, Mikić ima izuzetno visoko mišljenje iako nije sakrio ambicije svoje momčadi.

"Mi idemo na pobjedu, tu nema šta! Nema bijele zastave, imamo samopozdanje i jasnu namjeru da odigramo što bolje i probamo da osvojimo tri boda. Znamo protiv koga igramo, oni su aktualni prvaci države, od njih smo izgubili u završnici prvenstva prošle sezone. Nezgodna su ekipa, imaju mlade igrače koji su jako dobri i to domaće snage što ja posebno poštujem", dodao je trener Borca m:tel.

Posljednjih nekoliko utakmica Borca propustio je prvi vratar Bojan Ljubišić zbog ozljede leđa, a Mikić nije siguran da li će biti spreman za dvoboj u Ljubuškom.

"Pod upitnikom je nastup Ljubišića i u Ljubuškom. Vjerovatno će putovati u Hercegovinu, pa ćemo vidjeti u kojoj mjeri će moći pomoći. Nezgodna je ozljeda leđa, već nekoliko utakmica je propustio, ali nadam se da će biti spreman jer nam je potreban iako Slađan Subotić solidno brani. Nisam nimalo nezadovoljan s njim, ali Ljubišić, kao i svi drugi igrači, su nam jako potrebni", podvukao je Mikić.

 
index Instagram400x230 youtube