Razgovor s povodom - Josip Ramljak, član Biciklističkog kluba Ljubuški

Šesta Ljubuška biciklijada nadmašila je sva očekivanja organizatora, natjecatelja, ali i građana, koji su pomno pratili ovaj događaj. Oko 200 biciklista sudjelovalo je na ovoj sportskoj manifestaciji, a svi oni imali su za cilj uspješno odvoziti turu dugu 24 kilometra.

„Odaziv biciklista svih uzrasta bio je baš onako kako smo i očekivali, a to nam je iznimno drago. Poslužilo nas je i lijepo vrijeme, što je dodatan plus kada su ovakve manifestacije u pitanju“, kazao je Josip Ramljak za portal Bolji Ljubuški, inače član Biciklističkog kluba Ljubuški. 

Uključite se u BK Ljubuški

Osim osvrta na biciklijadu, bila je ovo prigoda da saznamo kakvo je stanje u klubu, koliko ima članova te što planiraju u bliskoj budućnosti.

Biciklistički klub Ljubuški, naime, broji 48 članova, uzrasta od 4 do 65 godina.

„U klubu su zastupljene sve dobne kategorije, što znači da nam se može priključiti svatko tko voli ovaj sport, bez obzira na tjelesnu kondiciju. Potrebno je javiti se na našu Facebook stranicu ili kontaktirati predsjednika kluba Mirka Luburića na telefon: 063/616-482. Članarina je simbolična i iznosi 30 maraka godišnje za odrasle. Žene, djeca i studenti oslobođeni su plaćanja članarine“, istaknuo je Ramljak.

ramljak

Klub, kako je naglasio, radi na dosta projekata, koji će se, ako sve bude po planu, realizirati u bliskoj budućnosti.

Biciklizmom protiv stresa

„Vikendima treniramo s djecom na bajeru, kada su povoljne vremenske prilike, a planiramo otvoriti i školu biciklizma. A kako su djeca naša budućnost te na njima sve ostaje, nadam se da ćemo uspjeti u našem naumu“, rekao je naš sugovornik. Dodao je kako je suradnja s drugim klubovima odlična te je posebno izdvojio suradnju s BK Metković i slovenskim klubom Dolenjska Balanca.

Za kraj je poručio kako je biciklizam jedan od najljepših sportova.

„Dok se vozite biciklom, većinu vremena prolazite kroz prekrasne krajolike koje možete razgledavati. Biciklizam ne šteti vašem zdravlju, naprotiv, kroz biciklizam izbacujete stres i negativnu energiju. Ako me pitate - kako odabrati dobar bicikl, to je onaj koji se vozi i koji ne kupi prašinu“, Cijena je manje bitna u usporedbi s pozitivnim stvarima koje vam ovo prijevozno sredstvo može donijeti“, zaključio je Ramljak.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 19 Rujan 2019 17:18
 
index Instagram400x230 youtube