Damir Vučić pred utakmicu 1/8 finala Kupa Hrvatske: Respektiramo Dinamo, ali on dolazi u naše dvorište

Natjecanje u Super Sport HNK je došlo do 1/8 finala. Jedan od parova koji plijeni pozornošću javnosti je sraz momčadi koja je vodeća u HNL GNK Dinamo Zagreb i momčad 3HNL-Jug RNK Split.

Dinamo u Split dolazi na Valentinovo i to je dar RNK Split svojim navijačima. Kada smo kod navijača, kakav je interes za utakmicu ?

Dinamo je mamac za publiku, kada se tome pridoda da će to biti izlog od tridesetak kvalitetnih mladihigrača, sportsko rivalstvo bijelog i plavog puka, blizina Hercegovine mislim da je interes značajan.

Ovim putem pozivam sve ljubitelje nogometa da dođu na Park mladeži i da uživaju u nogometu.

Utakmica Super Sport HNK 1/8 finala igra se 14.02.2023. u 14.30.h na stadionu Park Mladeži u

Splitu, Damire kakva su očekivanja?

Kada smo sredinom rujna izborili plasman u 1/8 finala jasno sam rekao da utakmica sa Dinamom za RNK Split u ovom trenutku treba biti praznik nogometa za sve navijače RNK Split-a i za našu momčad. Jasno nam je da igramo sa momčadi koja je uz Hajduk nositelj kvalitete hrvatskog nogometa, koja redovito igra UEFA natjecanja i imamo respekta prema tim činjenicama ali imamo i dovoljno sportske hrabrosti da kažemo da Dinamo dolazi u naše dvorište i da mi sukladno našoj kvaliteti gajimo svoje ambicije.

Kako cijenite kvalitetu svoje momčadi i koliki je potencijal RNK Split u ovom trenutku ?

Momčad RNK Split je u odnosu na prvu polu-sezonu 3.HNL redizajnirana. Ja sam kao trener momčad preuzeo u delikatnom trenutku kada je momčad imala veliki bodovni zaostatak. Uspjeli smo se natjecateljski stabilizirati što je bio jedan od primarnih ciljeva. RNK Split je klub sa sjajnim potencijalom koji producira nogometna škola RNK Split sa svojim trenerima. Strateški cilj svakog kluba sa ovakvim potencijalima je proizvesti i osposobiti talentirane igrače za natjecanje u seniorskom nogometu. Da ta priča ne bi ostala samo slovo na papiru, ovu polusezonu smo odlučili posvetiti razvoju i afirmaciji svih igrača koji imaju kvalitetu za ozbiljno natjecanje u 3 HNL i koji će tvoriti nukleus momčadi Splita za nadolazeći period i ne samo to nego poštujući kvalitetu i potencijale otvaramo put za nove generacije koje će imati motiv više u radu da se kvalitetom izbore za svoju afirmaciju kroz seniorsku momčad RNK Split.

Ova redizajnirana momčad je kroz nekoliko pripremnih utakmica dala do znanja da ima dobar
potencijal i da je vrijedna pažnje koja joj se posvećuje. Dakako svjesni smo da navijači i ljubitelji RNK Split uvijek od svoje momčadi očekuju najviše i zato kao trener smatram da momčad u ovom trenu ima dobar ambijent za kvalitetan razvoj.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 12 Veljača 2023 15:51
 
index Instagram400x230 youtube