Domagoj Alilović: Spremni smo za nastavak prvenstv

Ovog vikenda kreće i nastavak natjecanja u Premijer ligi za muškarce. Rukometaše Izviđač Central osiguranja očekuje iznimno teško gostovanje u Gračanici protiv istoimene momčadi,

koja je u 1. kolu jesenjeg dijela natjecanja napravila veliko iznenađenje i po prvi put odnijela cijeli plijen iz Gradske športske dvorane u Ljubuškom. Uoči nastavka prvenstva razgovarali smo s Domagojem Alilovićem, kapetanom i prvom violinom „Skauta“.

Domagoj iza vas su pripreme koje su za vas rukometaše uvijek najteži dio rukometnih obveza. Je li momčad odradila sve što je potrebito, jeste li spremni za nastavak prvenstva?

Nakon završetka prvog dijela prvenstva dobili smo dovoljno slobodnog vremena da se odmorimo te smo na početak priprema došli spremni i željni rada. Gro priprema smo odradili s našim kondicijskom trenerom Adisom Jakićem zbog toga što je naš trener Toni Čolina bio s reprezentacijom na europskom prvenstvu u Slovačkoj. U prvom dijelu priprema puno smo radili na tjelesnoj spremi, dosta vremena smo proveli u teretni te na stadionu „Babovac“. Moram napomenuti da nas je veći dio došao spreman na pripreme jer smo u pauzi individualno radili kako bi smo što spremnije dočekali pripreme. Tako da s te strane mogu reći da nam pripreme nisu teško pale. Najvažnije u svemu je da nije bilo ozljeda i svi jedva čekamo da krenu natjecanja.

Prvo kolo i teško gostovanje u Gračanici, koja je posebice motivirana kada igra sa „Skautima“.

Utakmica u Gračanici neće biti nimalo laka. Gostovanje u Gračanici uvijek jedno od najtežih gostovanja. Mislim da će utakmica biti neizvjesna od prve do zadnje minute. Analizirali smo igru Gračanice, vidjeli smo njihove dobre i loše strane, ali da će biti lako, neće. Gračanica je jako dobra ekipa, osobito u svojoj dvorani gdje su fanatično bodreni od svojih navijača, od prve do posljednje minute.

Damir Doborac, možemo tako reći, jesenas je dobro pripremio momčad za utakmicu u Ljubuškom te je Gračanica napravila veliko iznenađenje. Odličnu partiju pružili su Mehmedović, Kadrić, Grahovac, Pandžić, a posebno su iznenadili mladi Edvin Dželilović i Azer Musić. Može li vas Gračanica nečim novim, ponovno, iznenaditi?

Stvarno, u jesenjem dijelu našoj dvorani, Gračanica nas je iznenadila. Međutim, koliko god su oni nas iznenadili, po meni, više je bilo do nas i našeg pristupa u toj utakmici. Mislim, da ovog puta, takvo nešto, s naše strane, se ne smije ponoviti. Gračanica ima odličnu momčad, tu su iskusni Pandžić, pa Kadrić te mladi Musić i Dželilović, ali mi smo ih dobro analizirali i mi idemo u Gračanicu pokušati njih iznenaditi.

Jučer su izvučeni četvrtfinalni parovi Kupa BiH. Samo što u nedjelju raspremite stvari nakon dolaska, već u srijedu se pakirate i ponovno putujete u Gračanicu na prvu četvrtfinalnu utakmicu KUP-a.

Jeste, izvukli smo ih i u Kupu, tako da ćemo u veoma kratkom roku s njima odigrati tri utakmice. Dvije u Gračanici, jednu u Ljubuškom. Mislim da će ljubitelji rukometa imati što vidjeti. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da iziđemo kao pobjednici i u ovim susretima.

Borac je čini se nedostižan u borbi za titulu je li utrka za prvaka već odlučena?

Borac ima veliku bodovnu prednost. Međutim, ima još dosta da se igra. Dugo je prvenstvo može svašta da se desi, ali mi nemamo više pravo na kikseve. Na nama je da treniramo, radimo i da pobjeđujemo i na kraju će se svesti rezultati.

Kako se čini, ožujak će za „Skaute“ dati odgovor na pitanje što se može očekivati na koncu sezone. U veoma kratkom roku odigrati ćete nekoliko „teških“ utakmica. Nakon utakmice 1. kola Premijer lige, slijedi prva utakmica četvrtfinala Kupa u srijedu, 02.03.2022. u Gračanici, pa utakmica 2. kola Premijer lige u subotu, 05.03.2022. protiv Konjuha, nakon toga igra se uzvratni susret Kupa protiv Gračanice u srijedu, 09.03.2022. te u subotu, 12.03.2022. teško gostovanje u Tuzli u sklopu 3.kola Premijer lige?

Stvarno u ovom kratkom roku slijedi nam niz teških utakmica. Međutim, ja vjerujem u svoju ekipu. Dobro smo trenirali, dobro smo se pripremili, kondicijski smo spremni i mislim da ćemo uspješno izdržati ovaj ubrzani tempo igre i da ćemo ostvariti željene rezultate.

 
index Instagram400x230 youtube